Що таке паллетний стелаж?

Що таке паллетний стелаж?

11.11.16 00:33 0 1193

Серед стелажів для зберігання вантажів на піддонах фронтальні системи є найпоширенішими. Їх головна особливість полягає в наявності оперативного доступу до вантажу в будь-якому осередку зберігання, що вкрай актуально для підприємств з широкою товарною номенклатурою. До речі, придбати паллетні стелажі ви можете в компанії "Ескон": esconrussia.ru.

Якщо необхідно, то стелажі для піддонів можуть бути змішаного типу: в залежності від технічного завдання на частину балок може укладатися настил з металу, фанери або ДСП, встановлюватися рольганги, ящики, висувні полки, спеціальні елементи і т. д. Таким чином, палетні стелажі можуть використовуватися як для зберігання товарів, які розташовані на палетах, так і для розміщення одиничних вантажів, коробок, контейнерів, бочок або котушок.

Фронтальні палетні стелажі є універсальним і недорогим рішенням, при цьому можливе застосування майже будь-якого вантажопідйомного обладнання (обмеження стосуються тільки висоти стелажа і ширини проходу), що забезпечує прямий і оперативний доступ до будь-якої одиниці зберігання.

Тип завантаження

Різновидом таких систем є стелажі подвійної глибини, які утворені не двома, як зазвичай, а чотирма спареними лавами стелажних рам. Вони коштують практично так само, як класичні фронтальні стелажі, але для їх експлуатації необхідне підйомне устаткування з телескопічними вилами. Головною перевагою таких стелажів є використання до 60 % всієї площі зберігання. Швидкість обробки вантажів в даному випадку трохи знижується, так як прямий доступ можливий тільки до половини палет з вантажем, а саме, зовнішнього стелажного ряду, але все-таки вона залишається на досить високому рівні.

Cистема класичних фронтальних стелажів з дуже вузькими проходами - вузькопрохідні стелажі (шириною 1,5 ... 1,85 м), уздовж яких без поворотів переміщаються спеціальні штабелери. Ці машини можуть оснащувати двома типами вантажної каретки: поворотною на 180 ° з поперечним переміщенням на довжину піддона вглиб стелажа або кареткою з телескопічними вилами, які можуть висуватися вперед і назад. Але у них є серйозний недолік - високі сумарні витрати на будівництво і оснащення складу. Для таких систем зберігання необхідно облаштування спеціальних надплоских підлог під підйомну техніку, системи рейкових або індуктивних напрямних для руху техніки в міжстелажному проході.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке віза і як її ...
Наступна новина: Беспроводные наушники: ...

КОМЕНТАРІ