Керівники КП “АвтоПаркСервіс” розповіли про систему роботи платних парковок у Луцьку

Керівники КП “АвтоПаркСервіс” розповіли про систему роботи платних парковок у Луцьку

11.11.16 16:03 0 477
Під час прес — конференції директор КП АвтопаркСервіс” Олександр Мартинюк та його заступник Анатолій Носалюк надали вичерпну інформацію, що стосується організації роботи платних парковок у Луцьку. За слоами Олександра Мартинюка, першу платну парковку відкрили у Луцьку 18 жовтня цього року. Мешканці міста задебільшого з розумінням ставляться до платних паркувальних місць, але мають місце випадки, коли лучани відмовляються платити та зневажливо ставляться до операторів парковок.

Розповідаючи про Правила паркування автомобільного транспорту на проїжджій частині, Анатолій Носалюк наголосив, що у Луцьку є лише два офіційні оператори паркувальних місць — КП “АвтоПаркСервіс” на вулиці Карпенка — Карого та ПП “Ельбе юа”, що обслуговує нещодавно відкриту платну парковку у Старому місті. Також він додав, що ці парковки обладнані згідно до вимог Правил паркування та Правил дорожнього руху. Водночас право на безоплатне паркування мають лише громадяни — інваліди опорно — рухового апарату. Для них передбачено 10% безкоштовних паркомісць. Документом, що надає право безкоштовного користування парковкою, є наявність пенсійного посвідчення. На учасників АТО, воїнів — афганців та ліквідаторів аварії на ЧАЕС це право не поширюється.

Окрім цього, після закінчення часу паркування, за який сплачено, допускається безоплатна стоянка транспортного засобу протягом 10 хвилин. Жодних інших безоплатних хвилин не передбачено.

Аби засвідчити факт сплати за паркування, водій зобов'язаний розмістити чек про сплату у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу. Відсутність такого чека автоматично означатиме несплату за паркування та потягне за собою адміністративну відповідальність.

На водіїв, які ухилилися від сплати послуг із користування майданчиками для платного паркування, обладнаними паркувальними апаратами, буде накладено штраф у сумі від 136 до 204 грн. Поряд з цим, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного паркування особами, які не мають відповідних пільг, потягне за собою штраф від 255 до 306 грн.

Оператори парковок проводять фотофіксацію транспортних засобів, які порушують правила паркування. Усі порушники заносяться у базу КП “АвтоПаркСервіс”. Згодом, у разі несплати штрафу, їхні дані будуть передані до правоохоронних органів для складання адмінпротоколу.

Наприкінці Олександр Мартинюк зазначив, що наступна платна парковка буде облаштована на вулиці Кривий Вал. Він висловив думку про те, що це допоможе розвантажити центральну частину міста від надмірної кількості транспорту, матиме позитивний вплив на довкілля та допоможе зробити повітря у центрі міста чистішим.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі литва ...
Наступна новина: У прокуратурі Волині ...

КОМЕНТАРІ