На Рівненщині триває системна робота із протидії незаконній рубці лісу

На Рівненщині триває системна робота із протидії незаконній рубці лісу

11.11.16 14:59 0 540
Знищення лісових насаджень та незаконний продаж лісодеревини можуть призвести до обмеження ресурсів держави та доступу громадян до використання «зеленого» національного скарбу - лісу. Тому одне із головних завдань, яке поставлено перед правоохоронними органами держави, зокрема й Рівненської області, - скоординована робота щодо виявлення та попередження махінацій із лісом.

Питання протидії незаконним оборудкам з лісодеревиною на території регіону обговорено 09.11.2016 на нараді міжвідомчої робочої групи під головуванням заступника прокурора Рівненської області Мирослава Пацкана.

В роботі цієї наради взяли участь представники силових відомств та органів державного контролю Рівненщини, працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур.

Починаючи із серпня 2016 року, на Рівненщині органами прокуратури та поліції розпочато 60 кримінальних проваджень за фактами здійснення незаконних операцій з лісом. У межах цих проваджень вилучено 1300 кубометрів зрізаного лісу, транспортні засоби, технологічне обладнання для оброблення деревини, фінансово-господарську документацію.

Такі дані були озвучені на нараді за результатами роботи спільної міжвідомчої робочої групи (яка утворена і діє з серпня 2016 року) з числа працівників прокуратури, поліції, управління СБУ, митних органів, спеціалістів обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції у Рівненській області.

- Це лише перші результати, яких ми досягли за трохи більше ніж 2 місяці напруженої роботи на означеному напрямі. В подальшому ми маємо працювати у такому ж наступальному русі з метою викриття лісових "князів" та зупинення злочинних схем, - з такими словами звернувся до присутніх учасників наради заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан.

На його думку реальних здобутків буде досягнуто тоді, коли понесуть покарання усі, хто причетний до розкрадання лісу: як особи, які займаються незаконною порубкою та експортом деревини, так і посадовці високих чинів регіону, які сприяють розкраданню лісу.

Як було відзначено на нараді, на шляху до подолання проблеми знищення лісів існує низка перепон. Зокрема, через недосконалу систему управління та контролю загострилася проблема недодержання суб'єктами господарювання технологічних процесів при проведенні лісозаготівельних робіт, нерідко окремі підприємці через відповідні зміни у законодавстві зловживають застосованими обмеженнями прав контролюючих органів.

З метою попередження та викриття злочинних «чисток» лісового масиву та його незаконного експорту, діяльність усіх служб переорієнтовано на реальну протидію з цими негативними явищами.

Усі учасники міжвідомчої робочої групи висловили пропозиції до плану дій та визначили конкретні шляхи її подальшої роботи, необхідні для ефективного захисту лісових ресурсів на території області.

По закінченню наради заступник прокурора області Мирослав Пацкан через засоби масової інформації звернувся до громадськості з проханням сприяти правоохоронцям та повідомляти їм про факти розкрадання лісів, а також висловив сподівання, що суспільство та правоохоронні органи у взаємодії досягнуть ефективних результатів у сфері захисту довкілля.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині у 2016 році ...
Наступна новина: В Луцьку представники ...

КОМЕНТАРІ