В Луцьку представники міської влади взяли участь у засіданні,присвяченому Всесвітньому дню боротьби з цукровим діабетом

В Луцьку представники міської влади взяли участь у засіданні,присвяченому Всесвітньому дню боротьби з цукровим діабетом

11.11.16 15:17 0 492
На запрошення громадської організації соціального захисту «Волинська спілка діабетиків» перший заступник міського голови Тарас Яковлев та начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук взяли участь у засіданні, присвяченому Всесвітньому дню боротьби з цукровим діабетом, яке відбулося в залі засідань управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації. Учасниками заходу стали також головний позаштатний ендокринолог управління охорони здоров'я облдержадміністрації, завідувач ендокринологічного відділення обласної клінічної лікарні Лариса Джанкарашвілі та лікарі-ендокринологи центрів первинної медико-санітарної допомоги міста.

Тарас Яковлев під час виступу розповів людям з цукровим діабетом про виділення коштів з місцевого бюджету даній категорії населення, можливості на 2017 рік та побажав здоров'я і оптимізму присутнім.

Микола Якимчук повідомив, що, на жаль, кількість хворих на цукровий діабет не зменшується. На диспансерному обліку у ендокринологів міста перебуває 6256 хворих цукровим діабетом, на даний час – 1 вагітна, 45 дітей від 0 до 18 років, з них вперше виявлено - 7, з ускладненнями 2431 усіх хворих. На сьогоднішній день керівництвом МОЗу озвучено, що у 2017 році планується відшкодування вартості ліків за пільговими рецептами хворим на цукровий діабет ІІ-го типу. У м. Луцьку хворі забезпечуються інсуліном за рахунок обласного бюджету централізовано згідно заявок лікарів-ендокринологів центрів первинної медико-санітарної допомоги. Завдяки тому, що у кінці 2015 року за кошти, перерозподілені з обласного бюджету, кожен Центр ПМСД і дитяча поліклініка закупили препарати інсуліну і таблетовані цукрознижуючі препарати на суму 199 тис. грн. У першому кварталі 2016 року вдалося утримати ситуацію щодо забезпечення пацієнтів хворих цукровим діабетом, на належному рівні.

Крім того, начальник управління охорони здоров'я міської ради поінформував про стан виконання програми «Дитячий цукровий діабет на 2016-2017 роки», затвердженої рішенням міської ради від 24.02.2016 № 4/11, завдяки якій, у зв'язку з відсутністю декларованих цін на певні лікарські засоби та вироби медичного призначення, вдається забезпечити дітей, хворих на цукровий діабет, витратними матеріалами, зокрема, тест-смужками, ланцетами, шприцами, засобами для інсулінових помп.

Сумісна робота органів виконавчої влади, громадських організацій, організаторів охорони здоров'я, лікарів-ендокринологів та хворих на цукровий діабет дасть можливість забезпечити надання якісної медичної допомоги цій категорії громадян.

Управління охорони здоров'я міської ради 724653

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині триває ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ