У Луцькій міській раді відбувся День відкритих дверей

У Луцькій міській раді відбувся День відкритих дверей

11.11.16 16:33 0 567
У Луцькій міській раді з ініціативи міського голови Миколи Романюка відбувся День відкритих дверей. Розпочалося спілкування у залі засідань міської ради. Зі вступним словом виступив перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Модератором заходу був заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич.

Тарас Яковлев, перш за все, подякував молодим людям, які прийшли до міської ради, щоб поспілкуватися з керівниками структурних підрозділів, за небайдужість, активну громадянську позицію. “Мені приємно бачити молодь, тож хочу вас поінформувати, що у Луцькій міській раді працює багато молодих ініціативних людей, які мають бажання працювати для громади міста. Спасибі вам за небайдужість, адже тільки спільними зусиллями можна розвивати місто. Міський голова Микола Романюк перебуває у відпустці. Від його імені вітаю вас у стінах міської ради і бажаю вам отримати багато інформації, що стосується роботи міської ради і життєдіяльності міста”, - сказав Тарас Яковлев.

Юрій Вербич розповів, що міський голова Микола Романюк ще у травні місяці запропонував зробити традиційними Дні відкритих дверей у виконавчих органах Луцької міської ради. Було видано відповідне розпорядження, затверджено порядок проведення, який передбачає попередню реєстрацію на сайті міської ради. Залежно від поданих анкет, формування груп охочих познайомитися з роботою виконавчих органів міськради, будуть проводитися Дні відкритих дверей.

у спілкуванні брали участь керівники управлінь та департаментів, робота яких викликає особливий інтерес у громадськості.

Начальник управління туризму і промоції міста показала відеопрезентацію про основні напрямки діяльності управління, адже туризм — це своєрідний інвестор міста, який сприяє розвитку багатьох суміжних галузей. З кожним роком покращується статистика, яка засвідчує про розвиток туризму. Зокрема, збільшується туристичний збір, кількість відвідувань Луцького Замку, музеїв міста Луцька. Управління активно працює над формуванням позитивного іміджу Луцька на міжнародному рівні. Наталія Бунда детальніше зупинилася на проекті “Шлях Гедиміновичів”, який об'єднав 22 міста з п'яти країн світу. Створено Туристичний альянс Луцька. Успішно працює Центр туристичної інформації, промоційний сайт, видається багато поліграфічної продукції.

Презентація директора департаменту соціальної політики міської ради Тетяни Книш несла вичерпну інформацію про сферу соціального захисту населення міста Луцька. За її словами, соціальні послуги надаються найменш соціально захищеним верствам населення: малозабезпеченим, одиноким громадянам, багатодітним сім'ям, сім'ям з дітьми, громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, інвалідам, ветеранам війни та праці. Протягом 2015 року спеціалістами департаменту прийнято 129724 мешканця міста. За 9 місяців 2016 року - прийнято 98372 мешканці міста. Щоденно департамент соціальної політики відвідує понад 500 відвідувачів.

В підпорядкуванні департаменту соціальної політики перебуває територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг м. Луцька).

Територіальний центр надає різнопланову допомогу: громадянам похилого віку, інвалідам, хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому Міністерством охорони здоров'я; громадянам, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий, ніж прожитковий мінімум для сім'ї. На обслуговуванні в територіальному центрі перебуває 4029 громадян, в тому числі 251 осіб ліжковохворих.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк презентував освітню галузь міста. Він детально розповів про успішну робота 75 закладів освіти. Зокрема, Волинська область за рівнем навчальних досягнень входить у п'ятірку найінтелектуальніших в Україні. Саме навчальні заклади Луцька великою мірою сприяють таким високим рейтингам.

Заступник начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець презентувала роботу свого управління. Вона активно працює над розширенням міжнародного співробітництва. Тепер Луцьк має 18 міст-партнерів із 11 країн. Вона детальніше зупинилася на семи проектах, які реалізуються в рамках програми Польща-Білорусь-Україна, що дало можливість залучити у розвиток міста близько 1 мільйона 700 тисяч євро грантових коштів.

Також розповіли про діяльність своїх структурних підрозділів та відповіли на запитання молодих людей начальник управління культури Тетяна Гнатів, директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук.

На завершення зустрічі Юрій Вербич поінформував присутніх про діяльність департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку», який тепер надає 302 послуги і є одним із кращих у державі. А ще запросив усіх охочих лучан відвідати міську раду, щоб більше дізнатися про діяльність виконавчих органів. Адже Дні відкритих дверей будуть й надалі проводитися з метою налагодження дієвого діалогу між владою та громадою, забезпечення відкритості, доступності, прозорості у діяльності виконавчого комітету та виконавчих органів міської ради. Надалі до їх проведення будуть залучати інших керівників підрозділів та директорів комунальних підприємств.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У прокуратурі Волині ...
Наступна новина: Основные плюсы импортной и ...

КОМЕНТАРІ