НЕФКО готова надати кредит та грант на модернізацію системи теплопостачання одного із житлових мікрорайонів Чернівців

НЕФКО готова надати кредит та грант на модернізацію системи теплопостачання одного із житлових мікрорайонів Чернівців

11.11.16 14:26 0 534
Північна Екологічна Фінансова Корпорація (НЕФКО) під гарантії міської ради готова надати 500 тисяч євро кредитних коштів для реалізації Демонстраційного проекту «DemoUkrainaDH у місті Чернівці», який передбачає модернізацію системи теплопостачання у районі вулиць Залозецького і Салтикова-Щедріна.

Кредит планується виплатити впродовж семи років рівними піврічними платежами з урахуванням пільгового періоду, що становить 1 рік. Відсоткова ставка за користування залученими коштами є фіксованою і становить 6 відсотків річних. Надання майнового або іншого забезпечення виконання зобов'язань позичальником не здійснюється. На реалізацію проекту також надається грант у розмірі 300 тисяч євро.

Як повідомив директор КП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук, ці кошти дозволять модернізувати котельню на вулиці Залозецького, яка вже давно вичерпала свій ресурс. Там встановлять сучасний твердопаливний котел, що працюватиме на пелетах. Також буде облаштовано 18 теплових пунктів, замінено усі зовнішні мережі. Газові котли буде збережено, що дозволить безперебійно забезпечувати мікрорайон теплом під час пікових навантажень або ремонтних робіт. Модернізована система теплопостачання підвищить якість обслуговування населення, зменшить собівартість виробництва теплоносія, а отже сприятиме зниженню тарифів для споживачів.

Рішення про надання гарантії для забезпечення виконання боргових зобов'язань міському комунальному підприємству «Чернівцітеплокомуненерго» за кредитом Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) міська рада прийматиме 24 листопада на черговій сесії.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині здійснено ...
Наступна новина: На Вінниччині у 2016 році ...

КОМЕНТАРІ