Григорій Шергей: Керівники громад мають розуміти роль культури для жителів

Григорій Шергей: Керівники громад мають розуміти роль культури для жителів

11.11.16 08:26 0 521
Під час проведення реформи децентралізації у сфері культури на Тернопільщині вдалося зберегти і мережу закладів, і кількість фахівців.

«Чесно кажучи, ми хвилювалися як керівники громад приймуть працівників культури, що вони їм запропонують, чи зможемо зберегти мережу закладів – бібліотеки, будинки культури, школи естетичного виховання тощо. Однак нам вдалося уникнути поспішних рішень і необдуманих кроків. Це вдалося завдяки толерантності керівників громад, фаховому підходу з боку працівників сфери, підтримці і розумінню з боку органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Таких змін галузь не знала, напевно, ще з часів проголошення незалежності України», - начальник управління культури облдержадміністрації Григорій Шергей.

Водночас є ще і чимало наболілих питань, які гостро постали саме в час проведення реформ. Одне з них – діяльність мережі бібліотек, наголошує начальник управління культури.

«У деяких громадах почали об`єднувати шкільні та публічні бібліотеки. Наразі ми напрацьовуємо алгоритм реформування, маємо підтримку з боку Міністерства культури, інших фахівців. Однак при проведенні будь-якої реорганізації мережі закладів будемо враховувати думку громадськості», - зазначив Григорій Шергей.

Він переконаний, що культура має займати чільне місце у кожній громаді.

«Наприклад, якщо на території громади є школа естетичного виховання – недешевий заклад культури, - то треба зробити все, щоб його зберегти. Керівництво громад повинно розуміти, що це потрібно, що згодом вони гордитимуться вихованцями закладу і працювати в цьому напрямку надалі», - підсумував Григорій Шергей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині реалії та ...

КОМЕНТАРІ