У Рівненській області ситуацію на ринку праці обговорили у Корці

У Рівненській області ситуацію на ринку праці обговорили у Корці

11.11.16 13:53 0 571
9 листопада в Корецькому районному центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу за участі соціальних партнерів. У заході взяли участь представники районної ради, райдержадміністрація, військового комісаріату, головний державний інспектор відділу Управління Держпраці в Рівненській області, та представник Корецького об'єднаного управління Пенсійного фонду.

Метою зустрічі стало ознайомлення з ситуацією на ринку праці району, функціями та завданнями служби зайнятості, а також обговорення шляхів та форм співпраці учасників соціального діалогу задля вирішення проблем зайнятості району. На засіданні круглого столу обговорювались питання сучасного стану ринку праці, результати проведеної роботи центру зайнятості за 10 місяців поточного року.

Директором Корецького РЦЗ Валентиною Іщук презентовано весь перелік послуг, який надається службою зайнятості та Рівненським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Було підняте питання щодо проблеми працевлаштування учасників АТО та шляхів їх вирішення. В.Іщук зазначила, що основними завданнями служби зайнятості є забезпечення доступу до зайнятості усіх категорій населення, створення умов для здобуття конкурентної професії, відновлення працездатності та забезпечення реальної зайнятості. Начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Катерина Казмиренко особливу увагу приділила питанням працевлаштування категорії громадян, що мають додаткові гарантії, наголосила на можливостях компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, при працевлаштуванні осіб такої категорії, розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років за рахунок надання ваучерів, організації та проведенню громадських та тимчасових робіт. Надали інформацію щодо неформального навчання.

Підбиваючи підсумки проведеного заходу фахівці центру зайнятості наголосили на необхідності розширення та поглиблення тісної співпраці між службою зайнятості та соціальними партнерами. Консолідацією зусиль в умовах складної економічної та суспільно-політичної ситуації з можливість задіяти потенціал служби зайнятості для зняття соціальної напруги.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині здійснено ...

КОМЕНТАРІ