На Вінничині сім’ям загиблих учасників в зоні АТО та інвалідам І і ІІ групи для придбання житла буде надано грошову компенсацію з державного бюджету (+фото)

На Вінничині сім’ям загиблих учасників в зоні АТО та інвалідам І і ІІ групи для придбання житла буде надано грошову компенсацію з державного бюджету (+фото)

11.11.16 09:46 0 484
10 листопада, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрій Гижко відбулась обласна селекторна нарада щодо стану нарахування субсидій в області.

Розпочинаючи засідання, Андрій Гижко повідомив про основних два питання, що обговорюватимуться.

А саме, щодо процедури оформлення житлових субсидій по всіх видах комунальних послуг, що надаються населенню; а також грошової компенсації, що передбачена з державного бюджету сім'ям загиблих учасникам АТО та інвалідам І та ІІ групи.

«Ситуація в області щодо первинного призначення сім'ям житлової субсидії та її перерахунку виглядає на належному рівні. Це свідчить про хорошу організаційну роботу, але не обходиться без проблемних питань, які ми маємо вирішувати вже . Тому прошу працівників соціальної сфери максимально активізувати роботу щодо обробки документів. По області вже надійшло 328 тис. звернень на отримання державної допомоги. Велика кількість документів переоформлюються автоматично, але разом з тим, все більше з'являється охочих отримати вперше субсидію. Щотижня в органи соціального захисту звертається понад 2 тис. нових субсидіантів, що значно збільшує навантаження на працівників соціальних управлінь та відділів, тому з центрів зайнятості по області додатково залучено 53 особи, які допомагають соцпрацівникам», - наголосив посадовець.

За словами Андрія Гижка, з 8 листопада мешканці Вінницької області почали отримувати рахунки за надані державою комунальні послуги, і разом з тим, отримували документ, де вказувалось про призначення житлової субсидії. «В місті Вінниця ця система налагодження на високому рівні, а в районі цю систему потрібно допрацювати. - наголосив посадовець. слід підвищити рівень поінформованості серед населення, залучаючи для цього колективи навчальних закладів, місцеву пресу для розміщення оголошень, представників УкрПошти, РЕСу, працівників газових служб, сільських Рад та представників місцевого самоврядування».

У селекторному режимі представники районів та міст обласного значення Вінниччини звітували про стан нарахування державної допомоги на оплату комунальних послуг.

Іншим блоком обговорення було питання надання грошової компенсації, яка передбачена з державного бюджету сім'ям загиблих учасникам АТО та інвалідам І та ІІ групи. «9 листопада на казначейський рахунок надійшло 6 млн. 400 тис. грн. Ми готові спрямувати ці кошти до їх отримувачів у райони та міста обласного значення. Тому відповідно до доручення голови облдержадміністрації в районах мають бути створенні робочі групи, до складу яких мають увійти представники управлінь соціального захисту населення, представників фінансової та економічної сфери, надзвичайних ситуацій та місцевого самоврядування. Перш за все, необхідно провести актуалізацію списків загиблих учасників в зоні АТО із вказування дати їх реєстрації на квартирний облік. В результаті чого буде сформовано реєстр по Вінницькій області тих, хто має право на таку грошову компенсацію. Отримана інформація буде передаватись в райони і доноситись до родин», - проінформував представників районів Вінниччини Андрій Гижко.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: 10 листопада ...

КОМЕНТАРІ