Пропозиції по новобудовах Підмосков'я. Вибираємо краще для себе

Пропозиції по новобудовах Підмосков'я. Вибираємо краще для себе

14.11.16 17:40 0 950

Тіснитися в малогабаритній квартирі, або кожному члену сім'ї - по своїй кімнаті? Все більше молодих сімей вирішують фундаментальне московське питання на користь другого варіанту. Так, можна перетворити життя в ланцюжок обмінів і до 40 років нарешті стати володарем не тільки 3-х або 4-х кімнатної квартири в спальному столичному районі, але також - неврозів, депресій і нереалізованих бажань. Але квартирне питання можна вирішити й іншим способом. Ринок нерухомості надає чимало цікавих і фінансово вигідних пропозицій в найближчому Підмосков'ї. Давайте розберемося, на що слід звернути увагу при виборі житла в передмісті Москви? І розповість нам про це редактор порталу kvartirazamkad.ru, на якому ви можете підібрати собі квартиру у новобудовах Підмосков'я та Московської області.

Висока вартість житла - це проблема далеко не тільки московська. Жителі нью-йоркського Манхеттена змушені оплачувати своє життя в столиці світу відмовою від дітей і беззастережним служінням золотому теляті (символу наживи і жадібності) і життям в бетонних 20-метрових «пеналах». На Заході давно склалася традиція, згідно з якою американці, парижани, лондонці та інші жителі мегаполісів впевнено мігрують в передмістя, де до їхніх послуг - житлова площа, обчислюється не одиницями, а десятками квадратних метрів.

Менталітет москвичів поступово також звертає в цю ж сторону - нове покоління столичних жителів уже не настільки стурбоване збереженням «чистоти» московської прописки. Цьому сприяє розвиток міст-сателітів Москви - вони перестають бути самостійними населеними пунктами і поступово обростають столичною інфраструктурою: дорогами, транспортним сполученням, ритейлерська мережами. Але найголовніше - це глобальні урядові плани забудови Москви, орієнтовані на підтримку такого екстенсивного розвитку.

Вибір напрямку

Що ж дає життя в передмісті? В першу чергу - це принципово інший спосіб життя, без втрати його якості. Про те, що ви покинули столицю і виявилися в Підмосков'ї, зазвичай говорить тільки знак при дорозі і свіже повітря. Ті ж самі магазини, спортивні клуби, шопінг-центри з набором тих же брендів, що і в московських моллах - до послуг жителів Балашихи, Хімок, Лобні, Люберець та інших підмосковних міст. При цьому можливості вибору житла відрізняються від московських в рази. Принципова різниця, звичайно ж, - в можливості купити новобудову.

У Москві новобудов економ-класу майже немає. Так, за даними АН «Азбука Житла», за даними на червень 2013 року структура класності споруджуваних на стадії котловану будинків виглядала наступним чином:

  • до 40 % - бізнес- і преміум-клас;
  • 14 % - комфорткласс;
  • 3,7 % - економ-клас.

Тому, якщо ви розраховуєте на квартиру в останньому ціновому сегменті, столиця зможе запропонувати виключно квартири «з історією» - з відповідним станом під'їздів, з запахами, з різноманітними сусідами в кращому випадку і з проблемними власниками - в гіршому. Квартира ж в підмосковній новобудові буде чиста в усіх сенсах. Вона буде тільки вашою з першого повороту ключа в замку, капітальний ремонт тут може виявитися дешевшим і ефективнішим, ніж у «вторинці»: досить сказати, що економія на підготовчому етапі - очищення стін, стелі, підлоги, санвузла, заміна вікон може скласти до 100 тис. руб. Крім того, в новобудовах купують квартири люди приблизно одного соціального статусу, життєвого рівня, менталітету. І якщо ви - сім'я молодих кар'єристів з маленькими дітьми, то чекайте з великою часткою ймовірності таких же сусідів. Значення хорошого сусідства в багатоквартирному будинку важко переоцінити.

Вибір новобудови в Підмосков'ї багато в чому співвідноситься з вибором квартири в Москві. Якщо робота і інтереси в столиці зосереджені на північному сході, логічно шукати майбутню квартиру у відповідному секторі Московської області. Якщо бюджет жорстко регламентований, необхідно зрозуміти, що для вас важливіше - престижність або додаткові квадратні метри. Якщо на перше місце ставиться транспортна доступність - необхідно вивчати не тільки поточну транспортну ситуацію, а й її перспективний розвиток - будівництво метро і транспортних розв'язок може зробити проблемний сьогодні район перспективним і високоліквідним в найближчі кілька років.

Екологічність

Екологічність підмосковних районів оцінюється за кількома ознаками:

  • Викиди шкідливих речовин в атмосферу;
  • Скидання стічних вод;
  • Лісистість.

Ці критерії дають дуже неоднорідну картину по різних містах. Так, наприклад, Подольск - це лідер за кількістю зелених зон в МО, і впевнено конкурує навіть з містами далекого Підмосков'я. При цьому він же знаходиться в зоні підвищеного забруднення повітря. Однак зелені зони компенсують це, і в цілому рівень забрудненості повітря в Подольську вважається невисоким.

Далі, перспективне будівництво транспортних розв'язок та магістралей відведе за кордон міста транспортний потік, це також зробить повітря чистішим. Всі ці моменти слід враховувати при вивченні кожного міста: загальна екологічна інформація відображає лише «середню температуру по лікарні». Згідно з останньою, безумовно, екологічними напрямками залишаються Північно-Захід і Захід МО. Це - Новоризьке, Волоколоамське, Ленінградське, Ярославське, Мінське шосе. Таку специфіку екологічної карти формує московська роза вітрів.

Транспортна доступність

Почнемо з сумного - якщо говорити про автомобільну доступності, то безпроблемних напрямків в Підмосков'ї немає. Можна назвати відносно розвантаженими Новоризьке, Волоколамськоє, Сімферопольське, Можайское і Київське шосе. Однак, крім шосе, слід враховувати також віддаленість міста від МКАД, залізничне сполучення, розвиненість автобусних маршрутів, перспективи будівництва метро.

Плани розвитку метро припускають будівництво не менше 70 станцій в період з 2012 по 2020 рік. Влада заявляє, що фактичні межі Москви при розвитку ліній метро враховуватися не будуть, принциповим стане щільність заселення територій. Радіальний зв'язок між деякими підмосковним містами після 2020 року буде здійснена третім пересадочних контуром, який буде підтриманий швидкісними трамваями. Спираючись на досвід, можна припустити, що поява метро в безпосередній близькості від підмосковних міст збільшить вартість квадратного метра в середньому на 10 %. Метро також різко підвищує ліквідність нерухомості в околицях станції.

При виборі новобудови в Підмосков'ї, не слід спиратися на голу арифметику. Іноді квартира в заміському будинку в 10 кілометрах від МКАД може виявитися більш доступною і перспективною, ніж та, що знаходиться безпосередньо на кордоні з ним. Тому іноді має сенс пожертвувати декількома кілометрами відстані за фінансово доступний і престижний район. Яскравий приклад тому - Лобня. Місто знаходиться в 15 км від Москви, але при цьому місце його розташування - престижний Північний Захід. Забудовник тут орієнтований на масштабне будівництво в економ-класі, що дає хороший вибір покупцеві.

Купити квартиру в готовій новобудові або на стадії будівництва?

Купівля новобудови можлива на будь-якій стадії будівництва. Визначити її покупець може самостійно, або звернувшись за допомогою до уповноваженого агентства нерухомості.

Очевидно, що покупка на стадії котловану дає більше фінансових переваг, але супроводжується певними ризиками, яких можна уникнути при скрупульозному підході до покупки. В першу чергу, необхідно:

  • Проаналізувати бізнес-історію девелопера, динамічність забудови, історії здач об'єктів, кредитні історії та інше;
  • Вибрати надійний об'єкт. Обов'язково поцікавитися наявністю дозвільної документації, особливо виду використання земельної ділянки. Він повинен відповідати тому, що на ньому в реальності будують;
  • З'їздити на об'єкт, порівняти фотографії, зроблені раніше з поточною ситуацією: чи є динаміка в будівництві, «кипить» чи «життя» на будівництві - до речі, ризик нижче зіткнутися з проблемами при будівництві при покупці квартири в житловому комплексі, де вже є побудовані будинки;
  • З'ясувати: купувати квартиру по Попереднього договору або за договором пайового участі?
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Для чего нужны школьные ...
Наступна новина: Що потрібно знати про ...

КОМЕНТАРІ