Що потрібно знати про відпочинок в Криму?

Що потрібно знати про відпочинок в Криму?

14.11.16 19:58 0 1138

Як повідомляє портал 73online.ru: Крим, або «всесоюзна здравниця», завжди був найпопулярнішим місцем відпочинку на Чорному та Азовському морі. Уздовж берегової лінії півострова, що простягнулася більш ніж на 2500 км, розташувалися знамениті курортні міста - Ялта, Євпаторія, Алушта, Феодосія, Коктебель, Керч, Форос та інші. Сюди їдуть любителі пляжного і активного відпочинку, шанувальники кемпінгів, цінителі природної краси, а також бажаючі поправити здоров'я. Благо оздоровчих курортів в Криму досить - варто згадати лікувальні грязі і мінеральні води Євпаторії, Сак та Феодосії. Завдяки географічним особливостям півострова, кожен може знайти для себе відпочинок до душі. Клімат на південному узбережжі субсередземноморський, літо дуже спекотне та сухе, з температурою +35...+37°C, зима м'яка, волога, з середньою температурою +7°C, однак нерідкі дні, коли стовпчик термометра піднімається до +15...+20°C.

Швидше і зручніше за все дістатися до Криму на літаку. Ключовий аеропорт розташований в Сімферополі, звідки в будь-яке курортне місто можна доїхати на автобусі. Крім того, в залізничній касі можна купити комбінований квиток «поїзд-автобус-паром-автобус» (потяг до Краснодара або Анапи, потім автобус до Керченської переправи, звідти парою в Керч і знову автобус до пункту призначення). Варто відзначити, що на півострові організовано унікальне міжміське сполучення між Сімферополем і містами південного узбережжя - так званий кримський тролейбус. Його маршрут протяжністю 96 км проходить через Сімферополь, Алушту і Ялту.

Півострів привабливий розвиненою інфраструктурою: у 2015 році тут налічувалося понад 900 готелів, пансіонатів, санаторіїв та інших місць розміщення для туристів, і це - не рахуючи 8000 міні-готелів і незліченних гостьових будинків. Для самостійного бронювання на спеціалізованих сайтах є близько 2000 різноманітних варіантів розміщення. Однак той час, коли до Криму їхали «дикунами», вже пройшло: сьогодні набагато вигідніше і зручніше купити відпочинок в Криму у турагентства, щоб позбавити себе від зайвих хвилювань і непередбачених витрат.

Рівень пляжного відпочинку в Криму на багатьох курортах можна порівняти з європейським. Протяжність кримських пляжів становить 343 км. Кожен район привабливий своїми особливостями. Наприклад, Керч - це широкі пляжі з жовтим піском, невеликий захід у море - плюс для тих, хто відпочиває з дітьми. Феодосія і Орджонікідзе - це галькові і піщані пляжі в оточенні гір. Південний берег Криму (Ялта, Алушта, Гурзуф) - це широкі набережні з розвиненою інфраструктурою і розвагами на будь-який смак. У Західному Криму (Євпаторія, Чорноморське, Миколаївка) вас чекають пляжі з білим піском - краса, як з рекламного буклету! Найбільш чисті пляжі зустрінуть вас в Форосі, Севастополі (Фіолент, Балаклава), Євпаторії та Саках.

Не менш цікавий і різноманітний екскурсійний відпочинок в Криму: численні печери, стародавні храми, фортеці та палаци, чудові парки, музеї, гори, водоспади, озера, заповідники - всього не перелічити. Активний відпочинок і кемпінг, велотуризм і піший туризм - це напрямки, які набирають все більшої популярності. Якщо вас цікавить сімейний відпочинок в Криму з дітьми, то більш зручного місця просто не знайти. Дитячий і молодіжний відпочинок в численних таборах на узбережжі Чорного моря як і раніше не втрачає своєї актуальності.

Для оздоровчого відпочинку свої послуги пропонують кілька сотень здравниць і санаторіїв з різноманітними лікувальними процедурами. У Великій Ялті (що включає селища Лівадія, Кореїз, Гаспра, Курпати, Відрадне) - найвідоміші санаторії по лікуванню хронічних захворювань легенів, серцево-судинної і нервової системи. Західна частина Криму - це широкий спектр бальнеологічних курортів, в числі яких - Євпаторія, Бахчисарай, Саки. Туди їдуть поправляти здоров'я пари, які мріють стати батьками, люди з урологічними, гінекологічними захворюваннями, з проблемами в роботі опорно-рухового апарату. Східна оздоровча зона Криму - це Керч, Феодосія, Коктебель, Судак, Курортне. Тут лікують захворювання травної та дихальної системи, шкірні хвороби. До послуг туристів - мінеральні води, грязь мула, соляні печери.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Чому замовити дипломну ...

КОМЕНТАРІ