На Волині суддю підозрюють у постановленні завідомо неправосудного рішення

На Волині суддю підозрюють у постановленні завідомо неправосудного рішення

15.11.16 19:36 0 592
Прокуратурою Волинської області повідомлено про підозру у постановленні завідомо неправосудної ухвали (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 375 Кримінального кодексу України) судді Луцького міськрайонного суду Волинської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що служитель Феміди у жовтні 2015 року вчинив умисний злочин проти правосуддя - звільнив із зали суду розшукуваного компетентними іноземними правоохоронними органами обвинуваченого у вчиненні особливо тяжкого злочину – розбійного нападу - громадянина Республіки Білорусь.

Попри наявність постанови компетентного органу іноземної держави про арешт обвинуваченого іноземця, суддя, за усіх передбачених законом підстав для застосування тимчасового арешту, порушив процедуру розгляду клопотання прокуратури міста Луцька та ухвалив неправосудне рішення, яким відмовив у арешті розшукуваного та надав йому можливість уникнути передбаченої законом відповідальності, оскільки зловмисник продовжив переховуватись від правосуддя.

Наразі готується також клопотання про відсторонення судді від посади.

ВІДЕО

www.youtube.com/watch
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку розповіли як ...
Наступна новина: Тривають ...

КОМЕНТАРІ