Луцька міська клінічна лікарня бере участь в кількох міжнародних проектах

Луцька міська клінічна лікарня бере участь в кількох міжнародних проектах

15.11.16 13:26 0 522
КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» бере участь в кількох міжнародних проектах. Так, наразі закладом реалізується проект покращення медичної допомоги хворим з хронічними захворюваннями нирок в рамках грантової допомоги міжнародного товариства нефрологів Sister Renal Center Program. Заходи проекту передбачають стажування медичного персоналу Луцької міської клінічної лікарні у Брестській обласній лікарні (Республіка Білорусь) та у клініці Литовського університету наук здоров'я (Литва), проведення спільних клінічних конференцій.

За Програмою Територіальної співпраці Білорусь-Україна у березні 2016 року управлінням лікарні спільно з Брестською обласною лікарнею, підготовлено та подано заявки на участь у конкурсі проектів Програми на теми: «Профілактика раку шлунково-кишкового тракту у мешканців українсько-білоруських прикордонних територій шляхом ранньої діагностики та лікування передракових захворювань» (ведучий партнер Луцька міська клінічна лікарня) та «Попередження нозокоміальної інфекції у лікарнях українсько-білоруських прикордонних територій» (ведучий партнер Брестська обласна лікарня).

На даний час спільно з публічним закладом охорони здоров'я Ленчни (Польща), Брестською обласною лікарнею (Білорусь) ведеться підготовка до участі у конкурсі проектів Програми Територіальної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Минулого тижня у Луцькій міській клінічній лікарні відбулося засідання робочої групи з підготовки заявки на проект «Покращення якості надання медичної допомоги жителям прикордонних територій Люблінського воєводства, Волинської та Брестської областей». До лікарні з закладу охорони здоров'я міста Ленчна (Республіка Польща) прибули Кшиштоф Боярскі (Krzysztof Bojarski) - директор, Анджей Юркєвіч (Andrzej Jurkiewicz) – керівник ортопедо-травматологічного відділення, Ліліана Гжесюк ( Liliana Grzesiuk) – керівник відділу публічних замовлень. З Брестської обласної лікарні (Республіка Білорусь) у зустрічі взяли участь Карпицький Олександр Сергійович – головний лікар та Шестюк Андрій Михайлович – завідувач відділення хірургії і трансплантації. Заходами проекту передбачені спільні міжнародні науково-практичні конференції, стажування українських та білоруських лікарів у польських клініках, розробка та впровадження спільних стандартів надання медичної допомоги, оновлення медичного обладнання закладів тощо.

Управління охорони здоров'я міської ради (724653)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Протоколи про ...

КОМЕНТАРІ