В Луцьку розповіли як вберегтися від вуличного травматизму

В Луцьку розповіли як вберегтися від вуличного травматизму

15.11.16 19:21 0 644
З погіршенням погодних умов випадків сезонного травматизму зазвичай зростає більш ніж в два рази.

Лікарі дають кілька простих рекомендацій, як уберегтися від значних неприємностей у період ожеледиці.

Отож:

Найголовніша умова вдалої ходьби слизькими тротуарами – добре підібране взуття. Потрібно носити взуття на плоскій підошві або на низькому квадратному каблуці. Краще, якщо підошва буде ребристою, можна використовувати спеціальні шиповані насадки – льодоходи або наклеїти лейкопластир на підошву; від високих підборів краще відмовитися.

Під час ожеледиці ходити треба якомога повільніше, не робити різких рухів. Не варто тримати руки в кишенях – це висока ймовірність падіння.

Вибирайте безпечніший шлях: ходіть там, де є освітлення, менше льоду, доріжки посипані піском.

Особливо обережними слід бути на пішохідних переходах. Переходьте їх повільно, щоб не посковзнутися і не впасти. Не забувайте, що в такій ситуації водієві важко загальмувати різко, гальмівний шлях автомобіля в ожеледь значно збільшується!

Не прогулюйтеся біля самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо.

Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми частіше всього важкі, всупереч переконанню, що п'яний падає завжди вдало. У стані сп'яніння люди не так чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткові проблеми та неприємності.

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися набряки, гематоми - терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

Тримайтеся подалі від будинків - ближче до середини тротуару. Найбільшу небезпеку бурульки становлять у період танення льоду та снігу.

Лікарі нагадують, що увага і обережність є основними засобами для профілактики травматизму.

Управління охорони здоров'я міської ради

(тел. 724653)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ