В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

15.11.16 09:58 0 509
Відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у режимі відеоселекторного зв'язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. Участь у нараді взяли перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, заступник міського голови Андрій Киця, секретар міської ради Юлія Вусенко.

На нараді обговорили ситуацію в області, яка виникла внаслідок погіршення погодних умов минулими вихідними. Перший заступник голови ОДА Олександр Степанцов повідомив, що було створено оперативний штаб, вжито заходи з ліквідації наслідків стихії. Проте, досі залишаються проблеми з енергопостачанням у кількох населених пунктах. До прикладу, учора без електроенергії повністю залишилися 14 сіл, ще у 7 - частково не було світла. Станом на сьогоднішній ранок досі без світла залишалися 8 населених пунктів. Максимально було залучено техніку для розчищення доріг. Зокрема, у Луцьку працювало 8 транспортних засобів. Проте ускладнювали роботу припарковані автомобілі на узбіччі доріг. Голова ОДА Володимир Гунчик звернувся до представників ЗМІ з проханням провести роз'яснювальну роботу щодо важливості звільнення доріг від автомобілів, адже це не дає можливості добре очистити сніг, який замерзне і спричинить нові незручності.

На нараді заслухали інформацію про реалізацію в області Регіональних програм, яких є 33. А також обговорили заходи з запобігання та поширення ГРВІ та грипу. Поки що ситуація відносно стабільна. За минулий тиждень захворіло на ці недуги 4200 осіб, тобто епідемічний поріг не перевищено. Учасники наради обговорили постанову Кабінету Міністрів України щодо забезпечення житлом сімей загиблих та інвалідів І та ІІ групи учасників АТО. Саме ці категорії отримають компенсацію на отримання житла та покращення житлових умов першочергово. На ці потреби уже надійшло в область 19, 9 млн грн. Володимир Гунчик акцентував, що це цільові кошти і на інші потреби використовуватися не будуть. Їх скерують у міста та райони області.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ