На Тернопіллі оперативний штаб працює над стабілізацією ситуації,що склалася внаслідок погодніх умов

На Тернопіллі оперативний штаб працює над стабілізацією ситуації,що склалася внаслідок погодніх умов

15.11.16 11:35 0 550
У Тернопільській області в зв`язку із погіршенням погодних умов створено оперативний штаб. До складу штабу входять керівництво Тернопільської ОДА, управління ДСНС, Національної поліції та керівники служб цивільного захисту області, в т.ч. преставники Служби автомобільних доріг, Обленерго, керівники структурних підрозділів ОДА, зокрема освіти та охорони здоров'я та інші відповідальні особи.

Засідання відбулися о 12:00 та 16:00 год - в он-лайн режимі відбулися оперативні наради з районами області, щодо усіх проблемних ситуацій прийняті оперативні заходи реагування. Наступне засідання штабу відбудеться о 22:00 год.

За результатами засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків негоди в Тернопільській області стало відомо, що усі складні ситуації вирішуються в оперативному режимі.

Як повідомив Голова Тернопільської ОДА Степан Барна, в кожному з районів області в режимі цілодобового чергування працює аналогічний штаб з метою координації дій.

« голови районних державних адміністрацій, керівники служби надзвичайних ситуацій, національної поліції та усіх відповідних органів працюватимуть доти, доки ситуація в області не стабілізується. Вона не є критичною, але потребує прийняття оперативних рішень. Кожен, хто потребує допомоги може звертатися в РДА, ДСНС, поліцію – на місцях», - зазначив Степан Барна.

За словами Голови ОДА в бюджетних установах області ситуація стабілізована, майже в усіх лікарняних та освітніх закладах відновлено електропостачання.

Під особливим контролем обласної адміністрації врегулювання ситуації у школі-інтернаті с. Нове Село – у закладі перебуває 100 дітей, будівля опалюється, харчуванням діти забезпечені, вирішується питання відновлення електропостачання. У с.Струсів, Теребовлянського району в інтернаті 6 дітей – питання гарячого харчування вирішено, в будівлі тепло. У м.Теребовлі в інтернаті, де перебуває 10 дітей відновлено електропостачання, проблем з опаленням та харчуванням дітей немає. Штабом прийнято рішення 14 листопада призупинити навчання в загальноосвітніх закладах області.

Станом на 16:00 год знеструмленими залишаються 304 населених пункти області, у 57 відновлено електропостачання, в т.ч. ліквідовано проблему у Теребовлянській районній лікарні.

Перевірка ліній електромереж здійснюється шляхом особистого обходу, що є ускладненим у темну пору доби. Тому з причин безпеки працівників служб електромереж Тернопільщини роботи з відновлення електропостачання будуть продовжені з 6:00 год. ранку 14 листопада.

Станом на 18:00 год в Тернопільській області було кілька проблемних локацій, де ускладнено рух і утворилися затори. Зокрема стало відомо про затор у Заліщицькому районі, поблизу Устечка; у Дарихові, Кровінці, Теребовлянського району; Добре Поле, Бучацького району; Романове село, Тернопільський район; Кам'янки, Підволочиський район. На цих ділянках спецслужби працюють в посиленому режимі, при потребі евакуації людей – їх готові прийняти найближчі лікарняні заклади.

Транспортне сполучення Тернопільської області з сусідніми областями не перерване, хоч і ускладнене. На автошляхах державного значення в сторону Чернівців, Хмельницького, а також до Львова, Рівного, Івано-Франківська ведуться роботи з розчистки дороги. Наразі на дорогах області працює близько 160 одиниць техніки, яка розчищає дороги.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничина: дитячий ...

КОМЕНТАРІ