На Вінниччині вже 3 189 осіб подали заяви на виготовлення пенсійного посвідчення,яке можна буде використовувати,як соціальну та платіжну картку (+фото)

На Вінниччині вже 3 189 осіб подали заяви на виготовлення пенсійного посвідчення,яке можна буде використовувати,як соціальну та платіжну картку (+фото)

15.11.16 12:20 0 640
Про це, 14 листопада повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака.

В ході наради Олена Корчака проінформувала присутніх щодо стану організації роботи з пенсійного забезпечення, обслуговування громадян та впровадження централізованих технологій в області.

«Пріоритетним завданням органів фонду є пенсійне забезпечення майже 490 тисяч пенсіонерів Вінниччини. Протягом останніх років в області спостерігається стійка тенденція до зменшення кількості пенсіонерів. В жовтні 2010 року кількість одержувачів пенсій становила 520, 9 тис. осіб, на аналогічну дату поточного року їх кількість зменшилась на 34 тис. -7%. Середній розмір пенсій в області 1550 грн. Зростання соціальних стандартів та зміни в законодавстві призвели до зменшення кількості новопризначених пенсій», - повідомила посадовець.

На Вінниччині 354 тисячі пенсіонерів отримують пенсію у розмірі до 1500 грн., 96,5 тисяч осіб або 21 % від 1,5 до 3 тис. грн.. Максимальний розмір пенсії згідно законодавства встановлено на рівні-10740 грн.. «На сьогоднішній день 236 вінничан отримують виплати у розмірі понад 10 тис. грн., найбільша з яких становить 27, 6 тис. грн.», - наголосила посадовець. – 366, 6 тисяч пенсіонерів одержує пенсію за віком, що становить понад 78% від загальної кількості. Пенсію по інвалідності одержують понад 13% або 61,1 тис. пенсіонерів. Частка одержувачів пенсій по втраті годувальника - 4,5%, за вислугу років - 2,5%. Крім того, 21 тисяча осіб отримує пенсію у відповідності з вимогами Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», який обслуговує 14 силових структур».

В ході наради Олена Корчака звернула увагу на те, що в області працює 75 тисяч осіб і кожний п'ятий пенсіонер. З квітня 2015 року Урядом України було запроваджено особливий порядок виплати пенсій таким пенсіонерам. Даний крок призвів до економії близько 4,5 млн. грн. на місяць.

«З 1 жовтня 2011 року, відповідно до діючого законодавства, встановлено вік виходу на пенсію для чоловіків і жінок 60 років, з його поступовим збільшенням для жінок. Однак, 113 тисяч пенсіонерів - 25% є особами віком до 60 років. 15,6 тис. осіб - 3,3% одержувачів пенсії віком до 40 років. Понад 75% осіб від загальної кількості пенсіонерів області є особи віком понад 60 років», – повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

За словами Олени Корчаки, в сучасних умовах розвитку інформаційних технологій належний рівень автоматизації основних функціональних процесів Пенсійного фонду України розглядається як один з основних інструментів реалізації державної політики. Управління Пенсійного фонду у Вінницькій області одними з перших розпочали роботу з новим програмним забезпеченням, яке базується на створенні електронних пенсійних справ, що містять скановані документи пенсіонера надані для обчислення розміру пенсії. Всі ці документи завіряються електронним цифровим підписом. «Протягом поточного року було призначено 12900 електронних пенсійних справ. «Середня тривалість обробки документів від прийому заяв до прийняття рішення про призначення за допомогою нової програми скоротилася з 10 до 5 днів, а середня тривалість обслуговування пенсіонера від прийому заяв про призначення пенсії до повернення оригіналів документів і завантаження файлів на центральний рівень з початку року до жовтня скоротилась від 55 до 29 хвилин», - зазначила посадовець.

Одним із інноваційних напрямів розвитку діяльності органів Пенсійного фонду на сучасному етапі є запровадження модернізованого пенсійного посвідчення у вигляді електронної пластикової картки. За допомогою картки пенсіонер може отримати дані про розмір та перерахунки пенсії, перевірити стан особистого пенсійного рахунку й отримати пенсію через банкомат. «До нового пенсійного посвідчення в перспективі планується заносити дані про пільги власника посвідчення та іншу соціальну інформацію. Це дасть можливість використовувати пенсійне посвідчення як соціальну та платіжну картку. На Вінниччині 3 189 осіб вже надали заяви на виготовлення таких пенсійних посвідчень», - наголосила посадовець.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині ...

КОМЕНТАРІ