Що таке одноденні контактні лінзи?

Що таке одноденні контактні лінзи?

17.11.16 22:08 0 1426

Одноденні - це м'які контактні лінзи планової заміни, які носять протягом одного дня: вранці надягають, ввечері, перед сном, знімають. На наступний день вранці ви одягаєте нову пару лінз - і так кожен день. По суті, це одноразові денні лінзи, які після використання викидають. Зазвичай одноденні лінзи продаються упаковками по 30 штук в кожній. До речі, В Україні купити одноденні лінзи можна в інтернет-магазині primalinza.com.ua.

Як позначаються одноденні лінзи у виробників?

У виробників для одноденних контактних лінз використовуються позначення 1-Day, One Day, Dailies або Daily. Провідні марки одноденних лінз:

  • Acuvue ( "Johnson & Johnson");
  • Maxima ( "Maxima Optics");
  • Carl Zeiss ( "Carl Zeiss");
  • Focus ( "Ciba Vision").

Корисно знати!

Щоденне використання одноденних лінз не є обов'язковим. Якщо зазвичай ви носите окуляри, а лінзи вам потрібні лише час від часу, під час занять спортом або для інших цілей, то покупка упаковки одноденних лінз - це найкращий варіант. Це економічно і зручно. Лінзи витрачаються у міру потреби, а оскільки кожна лінза зберігається в індивідуальному блістері, термін придатності інших лінз з упаковки залишається незмінним.

У контактних лінз з більш тривалими строками носіння (двотижневим, місячним, квартальним) - термін придатності закінчується незалежно від того, користуються ними постійно або час від часу, і лінза, розрахована на багаторазове використання протягом тривалого терміну, буває затребуваною всього кілька разів. З цієї та ряду інших причин вони менш зручні для періодичного носіння.

Точні рекомендації з надягання лінзи, правильного носіння і зберігання, а також за індивідуальними особливостями, які впливають на комфорт носіння і вибір лінз, вам дасть лікар-офтальмолог.

Навіщо носять одноденні лінзи?

Одноденні лінзи дуже зручні в носінні, тому вони користуються великим попитом. У чому їх переваги:

  • діапазон оптичної сили при далекозорості, пресбіопії, короткозорості від +6 до -12 діоптрій робить коло споживачів одноденних лінз дуже широким;
  • також c цим режимом носіння пропонується вибір кольорових (які змінюють колір) і безколірних лінз, як з діоптріями, так і «нульові», при нормальному зорі;
  • одноденні лінзи гнучкі, м'які, тонкі, з високою киснепроникністю, що робить їх носіння більш комфортним;
  • при пошкодженні одноденної лінзи з нею легко можна розлучитися, збиток буде значно меншим, ніж при псуванні лінзи з великим терміном заміни;
  • немає необхідності стежити за тривалістю використання, як у лінз з більш тривалими термінами планової заміни, тому що лінзи, по суті, одноразові;
  • не потрібні спеціальні розчини для зберігання протягом терміну носіння - адже одноденні лінзи не потрібно зберігати;
  • ризик забруднення лінзи і через неї очей повністю відсутній - білкові відкладення, які служать джерелом можливого забруднення у лінз тривалих термінів носіння, за один день не встигають накопичуватися, і тому такі лінзи підійдуть кожному, незалежно від індивідуальних особливостей, складу сльози та ін.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ