Туристичні фляги: різновиди і особливості вибору

Туристичні фляги: різновиди і особливості вибору

17.11.16 22:23 0 1187

Такий цінний туристичний предмет, як фляга, був винайдений англійськими мандрівниками, і тепер туристи в усьому світі можуть вгамувати спрагу, ковтнувши з фляги свіжої джерельної води. Туристична фляга нарівні з кухлем, мискою, ложкою і іншими столовими приборами мандрівника є незамінною річчю, особливо коли ви відправляєтеся в похід в гори. До речі, придбати туристичну флягу ви можете в інтернет-мгазині http://uytterra.ru.

Які фляги пропонують туристичні магазини?

Асортимент туристичних фляг досить різноманітний. Наприклад, є дорогі англійські моделі, виконані з нержавіючої сталі. Їх прийнято дарувати не тільки завзятим туристам, а й простим обивателям, наприклад рибалкам, на ювілей або день народження.

Види туристичних фляг

У наш час виробники пропонують кілька видів туристичних фляг:

  • Овальна фляга (Kidney Flask) зовні нагадує нирку людини. Завдяки своїй незвичайній формі, вона прекрасно поміщається в кишені або на поясі. Овальні фляги винайшли, як ви встигли здогадатися, в Англії і в старовину застосовували для зберігання випивки;
  • Кишенькова фляга (Pocket Flask), зроблена з металу, ідеально підходить для носіння в рюкзаку. Завдяки заокругленим краях, така фляга не врізається в тіло, не псує рюкзак і одяг. Прямокутна фляга - це найпопулярніша модель серед туристів;
  • Класична фляга (Purse Flask) має прямокутну форму, що дозволяє зберігати її в нагрудній кишені, в відділенні брюк і, звичайно ж, в рюкзаку. Цей вид фляги в поперечному перерізі нагадує півмісяць. Трохи витягнута за формою, вона прекрасно прилягає до тіла, тому горці в Шотландії під час тривалих переходів носили такі фляги в шкарпетках;
  • Кругла фляга (Sporran Flask) - це сучасна туристична модель. Ці невеликі фляги прекрасно вміщуються в кишені рюкзака або куртки.

Як вибрати флягу?

При виборі фляги орієнтуйтеся в першу чергу на такі якості як міцність і легкість.

Сучасні туристичні фляги виготовляють з нержавійки, алюмінію або пластику. Безумовно, найбільш популярними є нержавіючі фляжки, однак алюмінієві і пластикові аналоги важать менше, тому їх вважають за краще брати в похід жінки або туристи, практикуючі легкоходство. Існують і більш оригінальні моделі, виготовлені з п'ютера - дорогого сплаву з високим вмістом олова. Фляги з п'ютера містять невелику кількість міді, тому практично не окислюються, є стійкими до корозії і, як правило, мають стильний дизайн.

Перед тим як вибрати для себе туристичну флягу, обов'язково врахуйте тривалість щоденних переходів. Якщо між стоянками передбачаються великі проміжки, то купіть для себе об'ємну флягу, яка може вмістити до 2-х літрів води. В інших випадках можна обмежитися літровими моделями. Оптимальний варіант для походу - фляга місткістю від 1-го до 2-х літрів. Для дітей можете взяти півлітрову модель (0,5 л).

Основну увагу приділіть міцності фляги, бажано, щоб вона була легкою і герметичною, мала невеликий ковпачок і ізоляційний чохол.

Щоб фляга прослужила в походах набагато довше, ви можете купити до неї чохол, який захистить її від перегріву. Серед похідних фляг особливе місце займають армійські алюмінієві ємності для води з міцним брезентовим чохлом. Це класичні для пострадянського простору фляги з кришкою на ланцюжку, які не пропускають тепло. Таку флягу можна прикріпити карабіном до поясного ременя, до рюкзака або надіти через плече за допомогою ременя.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Где купить конверт для ...

КОМЕНТАРІ