Хто такий психотерапевт,що він лікує і які є види психічних розладів?

Хто такий психотерапевт,що він лікує і які є види психічних розладів?

17.11.16 23:37 0 999

В даному огляді ми звернемо Вашу увагу на те, що входить в компетенцію психотерапевта, а саме: які психічні розлади лікує психотерапевт і розповість нам про них практикуючий психотерапевт Олена Бренер: brener.com.ua.

В 2-х словах - це фахівець, що опанував 1-ин із напрямків психотерапії. Психотерапевти, як правило, працюють і з психічно здоровими паціентами, і з людьми, що знаходяться в так названих "прикордонних станах" (станах на межі здоров'я та хвороби - неврози, стреси, депресії). Данний спеціаліст застосовує певні психотехніки, з метою вирішення проблеми пацієнта.

Типи психічних розладів

Вважається, що 80 % жінок і 70 % чоловіків хоча б раз в житті звертаються до лікаря з приводу психічних розладів. Багато хто використовує другорядні симптоми як привід для візиту до лікаря, а потім під час консультації згадують про приховані психологічні проблеми.

Проблеми можуть бути самими різними: від легких, на зразок сором'язливості в певних ситуаціях, до важких, як глибока депресія на межі самогубства. Рідше зустрічаються випадки, коли людина відчуває щось, що не доступне іншим: чує голоси або музику або бачить щось, що не видиме для інших.

У багатьох лікарнях є спеціальні відділення для пацієнтів з розладами психіки. Більш того, оскільки подібні проблеми поширені досить широко, існують спеціальні психіатричні клініки, аналогічно спеціалізованим клінікам для лікування серцевих або, скажімо, очних хвороб.

Специфічні психічні проблеми

Психіатр стикається з трьома найбільш загальними типами психічних розладів і це:

  • порушення функціонування головного мозку (в тому числі марення і старече недоумство);
  • психогенні розлади, серед яких неврози, психози, психосоматичні хвороби;
  • розщеплення особистості.

Порушення функціонування головного мозку

Розлади головного мозку класифікуються як гострі або хронічні. Гострі розлади - це тимчасові порушення в роботі мозку, пов'язані зі зміною його метаболізму (зазвичай вони піддаються лікуванню). Дуже часто головним симптомом стає марення - стан свідомості, характерними ознаками якого є безладна мова, галюцинації, дезорієнтація і в найважчих випадках - кома. Прикладом може служити маячня алкоголіка, відомий під терміном «біла гарячка».

Причинами хронічних розладів зазвичай стають фізичні зміни або пошкодження тканин мозку. Деякі з них виліковні, але найбільш поширений хронічний розлад - це старече слабоумство, яке не піддається лікуванню, а вимагає лише ретельного догляду за хворим. Виражається воно в прогресуючому погіршенні роботи пам'яті і почуття часу у старої людини.

Психогенні розлади

Це стани, не пов'язані зі структурними ушкодженнями нервової системи або будь-якою іншою фізичною причиною. До даної категорії відносяться самі різні по тяжкості порушення психіки - від незначних до катастрофічних. На думку деяких психіатрів, причини певних психогенних розладів криються в порушенні обмінних процесів нервової системи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Где купить конверт для ...
Наступна новина: Онлайн ігри для дівчаток

КОМЕНТАРІ