Якщо у грудні міська рада схвалить угоду з ЄБРР,Чернівці отримають 50 нових сучасних тролейбусів

Якщо у грудні міська рада схвалить угоду з ЄБРР,Чернівці отримають 50 нових сучасних тролейбусів

18.11.16 10:45 0 498
П'ятдесят нових тролейбусів з низькою підлогою можуть поповнити чернівецький тролейбусний парк завдяки співпраці Чернівців з Європейським банком реконструкції та розвитку. Про це повідомив міський голова Олексій Каспрук 16 листопада на підписанні угоди з ЄБРР щодо модернізації системи теплопостачання Чернівців.

Банк готовий надати 8 мільйонів євро кредиту для оновлення парку електротранспорту у Чернівцях. Якщо угода буде схвалена і підписана а у грудні цього року, то Чернівці матимуть змогу на реалізацію цього проекту залучити ще до мільйона євро грантових коштів. Про це повідомив старший банкір представництва ЄБРР в Україні Денис Гайовий. За його словами, фахівці банку спільно із Чернівецьким тролейбусним управлінням на початку грудня готові презентувати громаді міста, депутатам міської ради техніко-економічне обґрунтування цього проекту.

«Звісно, це повністю не вирішить проблему електротранспорту в місті, – каже міський голова Олексій Каспрук. – Але це значно збільшить потужності тролейбусного підприємства, дозволить відмовитися від автобусних маршрутів, які накладаються на тролейбусні, забезпечити чіткий і зручний інтервал руху тролейбусів, зробити електротранспорт більш комфортним і здатним задовольняти потреби людей з обмеженими властивостями. Зрештою, таке поповнення парку електротранспорту покликане зменшити автомобільні потоки у Чернівцях, створити умови для звільнення історичної частини міста від навантаження приватним транспортом і тим самим позитивно вплинути на екологію».

Як зазначив директор Чернівецького тролейбусного управління Іван Іванічек, потужність тролейбусної мережі у Чернівцях розрахована на 120-130 тролейбусів, але нині щодня на маршрутах працює лише 50 тролейбусів. Якщо ще 20 років тому тролейбусний парк Чернівців нараховував понад 170 машин, то нині їх залишилося понад 70, з яких 53 машини експлуатуються понад 30 років.

Старший банкір представництва ЄБРР в Україні Денис Гайовий повідомив, що наразі за сприяння ЄБРР впроваджується програма розвитку електротранспорту Україні. Загальна сума кредитних коштів за цією програмою становить 100 мільйонів євро і участь у ній беруть кілька українських міст. Найбільше просунулися у реалізації цього проекту в Одесі, де нові тролейбуси вийдуть на лінії на початку наступного року, активно у проекті працюють також такі міста, як Кременчук, Івано-Франківськ, Житомир. Лише від активності депутатів міської ради залежить, коли нові тролейбуси вийдуть на маршрути у Чернівцях, оскільки всі решта узгоджень на рівні ЄБРР, донорів цього проекту та міністерств українського уряду вже отримано.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові створена ...
Наступна новина: Конкурс на найкращу ...

КОМЕНТАРІ