Як розвиватимуть баскетбол у Луцьку

Як розвиватимуть баскетбол у Луцьку

18.11.16 12:51 0 799
Під час “круглого столу” обговорювали перспективи розвитку баскетболу у нашому місті. Зустріч відбулася за ініціативи заступника міського голови Юрія Моклиці та депутата міської ради Павла Данильчука. В обговоренні взяли участь депутат міської ради Микола Дендіберін, заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту Андрій Мороз, представники спортивних клубів міста та небайдужі громадяни. Як відомо, завдяки професійному баскетбольному клубу “Волиньбаскет”, який уже багато років функціонує в Луцьку, Волинська область представлена у Суперлізі України. Однак, команда знаходиться у скрутному фінансовому становищі, позбавлена спонсорської підтримки. Учасники “круглого столу” спробували спільно знайти шляхи вирішення цієї проблеми.

Розпочинаючи зустріч, Юрій Моклиця зазначив, що у Луцьку є чималий потенціал для розвитку командних видів спорту, зокрема, й баскетболу. Також існує потреба зберегти професійний клуб “Волиньбаскет”, аби й надалі місто Луцьк було достойно представлене у баскетбольній Суперлізі. “Я вважаю за необхідне надати підтримку клубу в межах нашої компетенції, адже результати ігор “Волиньбаскету” є показовими для розвитку масового спорту у місті”, - акцентував він. Таку ж позицію озвучив і Павло Данильчук. Також він додав, що у проекті Програми розвитку фізичної культури та спорту у місті Луцьку на 2017 — 2020 роки, який нещодавно презентували, передбачені кошти на ровиток професійного спорту.

Головний тренер БК “Волиньбаскет” Дмитро Чайковський розповів, що у зв'язку з скрутним фінансовим становищем та відсутністю спонсорської підтримки клуб активно шукає шляхи виходу із кризи. Нещодавно було створено Піклувальну раду. Першим до її складу увійшов лідер гурту “Тартак” Сашко Положинський, який теж долучився до обговорень. Він висловив підтримку клубу та наголосив, що питання фінансування у нинішній ситуації є ключовим і позитивне рішення можливе лише у разі конструктивної взаємодії з міською владою.

Також Дмитро Чайковський додав, що проблема зі спонсорами виникла через відсутність зацікавленості у розвитку клубу з боку представників бізнесу.

В свою чергу Юрій Моклиця зауважив, що забезпечення розвитку баскетболу як частини масового спорту цілком можливе, але повністю утримувати професійний баскетбольний клуб немає змоги. “За рахунок місцевого бюджету можна облаштувати спортивні майданчики, організовувати змагання, створити умови для повноцінних занять спортом, в тому числі й баскетболом, для дітей та молоді. Однак, брати на себе повне фінансування професійного клубу ми не можемо”, - наголосив він. При цьому Юрій Моклиця пообіцяв зі свого боку сприяння в організації подібних “круглих столів” та обговорень, на які запрошуватимуть представників бузнес-структур, будівельних компаній, представників обласної ради та облдержадміністрації, аби спыльними зусиллями вивести “Волиньбаскет” із кризи.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничани по досягненню ...
Наступна новина: У Тернополі обмежено рух ...

КОМЕНТАРІ