Чернівці: Поінформованість про африканську чуму свиней дасть можливість зберегти своє господарство

Чернівці: Поінформованість про африканську чуму свиней дасть можливість зберегти своє господарство

18.11.16 18:39 0 708
Задля недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Чернівців та області розроблено комплекс відповідних заходів, серед яких поширення інформаційних буклетів.

З 2012 року в Україні розвинулася африканська чума свиней – захворювання, яке завдає великих економічних збитків свинарству. На даний час епізоотична ситуація щодо АЧС на території держави залишається досить складною. У червні 2016 року дане захворювання реєструвалося в ФГ «Дружба народів» с. Довжок Новоселицького району Чернівецької області. На введено карантин у смт. Летичів та смт. Нова Ушиця Хмельницького району, де були зареєстровані випадки АЧС серед поголів'я свиней приватного сектору. А це поряд із нами.

Велику роль у недопущенні занесення та розповсюдження даного захворювання відіграє обізнаність власників тварин щодо даного захворювання.

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області звертається до громади із проханням розповсюдити, по мірі можливості, дані буклети, що додаються, серед своїх друзів та знайомих для більшого ознайомлення про африканську чуму свиней та що потрібно робити, щоб оберегти своє господарство від цієї небезпечної для свинарства хвороби.

Африканська чума_буклет

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Как часто нужно посещать ...

КОМЕНТАРІ