Аграрії Вінниччини відзначили професійне свято (+фото)

Аграрії Вінниччини відзначили професійне свято (+фото)

18.11.16 12:21 0 516
Урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства традиційно зібрали у залі музично-драматичного театру ім. Садовського представників аграрного бізнесу, кращих трударів села Вінницької області.

З професійним святом працівників галузі вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський та директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз.

Звертаючись з вітальним словом до учасників зібрання, голова облдержадміністрації Валерій Коровій висловив подяку господарникам регіону за працю, натхнення та прагнення творити нову Україну.

«Рік був дуже непростим. Ми перебуваємо в стадії неоголошеної війни, і це проходить через наше серце, нашу душу. Та принципово важливим є те, що в такий нелегкий для України час ми демонструємо зростання, демонструємо поступ вперед. І найголовніше: показуємо, що ми сильні. Це має надзвичайно важливе значення. Тому що сильна Україна – це сильна армія і не в меншій мірі сильна економіка. Це те підґрунтя, на якому буде розвиватися Україна в майбутньому», - зазначив Валерій Коровій. А відтак підкреслив, що 2016-й рік для аграріїв, і в цілому для економіки Вінницької області, став найбільш успішним за всю історію незалежності України.

Рекордним урожаєм в понад 5,5 млн. тонн, за словами керівника ОДА, регіон завдячує і чудовим погоднім умовам, і новим технологіям, новим підходам в системі організації аграрного бізнесу, і зростанню інвестицій у цей сектор економіки. Водночас, зауважив Валерій Коровій, у поточному році, завдячуючи діям українського Уряду, великий урожай супроводжується нормальним процесом на ринку збуту сільськогосподарської продукції. «Україна почала будувати нові порти, формувати нову інфраструктуру, нове конкурентне середовище», - відзначив голова облдержадміністрації.

Він також повідомив, що, за розрахунками, поточна капіталізація аграрного бізнесу – і рослинництва, і тваринництва – в сумарному вимірі становить у межах 75-80 млрд. гривень. «Це те, що формує економічний кістяк Вінницької області, формує підґрунтя для того, щоб розвивалися місцеві бюджети, щоб люди отримувати заробітну плату, щоб через мультиплікатор розвивався малий та середній бізнес», - наголосив Валерій Коровій. Відтак побажав господарникам регіону добра, успіхів та наснаги.

В ході урочистостей зі словами привітань до присутніх звернулися також голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський та директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз. А перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко прозвітував про підсумки роботи галузі у поточному році.

Затим керівники області нагородили кращих аграріїв Вінниччини урядовими відзнаками і Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради з грошовими винагородами.

По завершенню ж офіційної частини свята працівників сільського господарства регіону творчою програмою вітали студентські таланти Вінницького національного аграрного університету.













































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничани по досягненню ...

КОМЕНТАРІ