Як правильно вибрати ліжко для спальні?

Як правильно вибрати ліжко для спальні?

18.11.16 23:29 0 932

Як відомо, уві сні людина проводить третину свого життя. Саме тому так важливо мати затишну та комфортну спальню в якій можна приємно і добре відпочити. Ну а центром будь-якої спальні є, звичайно ж, ліжко. Саме його вибору потрібно приділяти підвищену увагу, щоб ніякі незручності не затьмарювали Ваш сон. Давайте розглянемо основні критерії, за якими потрібно вибирати якісне ліжко і розповість нам про це співробітник інтернет-магазину murom-krovati.ru, в якому кожен житель Москви може придбати собі меблі в спальню за якісною ціною.

Каркас

Стандартне ліжко для спальної кімнати складається з двох частин - матраца, а також каркаса. Саме від каркасу в першу чергу залежить термін експлуатації ліжка і його безпосередня міцність, а в другу чергу - його дизайн і зовнішній вигляд. Найчастіше каркас ліжка виготовляють з деревини твердої породи, ДСП - плит чи металу. Всі ці матеріали досить міцні і довго прослужать, якщо ліжко зібране якісно.

Основа

Важливою частиною є основа ліжка, на яку буде покладено матрац. Чим більше рейок буде в цій основі - тим міцнішим буде ліжко. Багато сучасних ліжок обладнані регулятором жорсткості, переміщаючи який можна зробити ліжко м'якшим чи твердішим.

Матрац

Але найголовнішою частиною ліжка є матрац - саме на ньому нам доводиться щодня спати і тому він повинен відповідати високим вимогам якості і зручності. Матраци виготовляють з штучних та натуральних матеріалів. При цьому матраци з сучасної гіпоалергенної синтетики (латекс, поролон) набувають все більшої популярності серед споживачів. Якими ж характеристиками повинен володіти хороший матрац?

Важлива якість будь-якого матраца - це пружність. Всі матраци поділяються на екземпляри з наповнювачем та пружинні, які мають різну ступінь пружності. Варто відзначити, що занадто тверді матраци можуть викликати незручності під час сну і навіть проблеми зі спиною, тому варто купувати ліжко з матрацом помірної твердості.

Якщо ж у Вас є проблеми з алергічними реакціями, то Вам ідеально підійде матрац з рейковим корпусом, в якому не накопичуються пил і алергени. Також зверніть увагу на матеріали, якими наповнений матрац. На ринку зараз великий вибір різних наповнювачів, і є навіть двосторонні матраци з «літньою» і «зимовою» стороною, відповідно більш прохолодною і теплішою.

Догляд

Правильно вибравши відповідне ліжко і матрац, не варто забувати і про грамотний догляд за Вашим ложем. Фахівці рекомендують повертати пружинний матрац з одного боку на іншу - 1-ин раз у тиждень. Таким чином на ньому не будуть утворюватися ями. Також потрібно стежити за тим щоб матрац НЕ намокав (навіть упаковку матраца потрібно видалити якомога швидше щоб під нею не утворився конденсат), інакше матрац може зіпсується. Занадто різко сідати або стрибати на ліжко теж не рекомендується - це може привести до поломки пружин або їх деформації.

Висновки

Щоб ліжко прослужило Вашій родині досить довго, краще купувати виріб перевірених виробників відповідної якості, а до матрацу повинні бути додані документи, що засвідчують екологічність і безпеку його матеріалів.

Сподіваємося що ці прості поради допоможуть Вам зробити правильний вибір на великому ринку сучасних ліжок, і Ви купите таке ліжко для спальні яка забезпечить Вам ідеальний відпочинок і прекрасний сон кожен день.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Вывоз макулатуры в Киеве
Наступна новина: Недвижимость в Болгарии: ...

КОМЕНТАРІ