В Чернівецькій області алкоголь і кермо — поняття несумісні

В Чернівецькій області алкоголь і кермо — поняття несумісні

19.11.16 10:00 0 697
17 листопада, за сприяння Головного сервісного центру МВС та за ініціативи Всеукраїнського об’єднання автошкіл відбулась презентація тренінгу «Випробуй у безпеці», який орієнтовано на профілактику керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Незабаром тренінг включать в програму навчання 40 топових автошкіл та профільних освітніх установ України з метою підвищення відповідальності поміж громадян, що планують стати водіями.

«Для сервісних центрів МВС важливо підтримувати всі соціальні ініціативи, які будуть навчати водіїв не тільки правилам дорожнього руху, але і підвищувати соціальну відповідальність. Представлений тренінг та окуляри дають можливість показати людині наскільки безвідповідально сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння. Автошколи до яких будуть передані навчальні матеріали щороку готують близько 60 тисяч водіїв. До слова, на сайті Головного сервісного центру МВС ми створили інтерактивну карту, яка містить інформацію про найближчі за місцем розташування заклади з підготовки водіїв, які мають акредитацію. У подальшому плануємо створити рейтинг автошкіл — він дозволить призупиняти діяльність тих автошкіл, які не відповідають кваліфікаційним вимогам» — зазначив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

В Україні щороку більше 3200 осіб отримують травми в результаті аварій, пов’язаних з керуванням транспортними засобами у нетверезому стані. Близько 400 людей отримують травми несумісні з життям. Відповідно, кожні 8 годин одна людина отримує смертельні травми з вини нетверезих водіїв.

Голова Всеукраїнського об’єднання автошкіл Ілля Щербина презентував навчальні матеріали, котрі використовуватимуться у програмі тренінгів та спеціальні окуляри «Drunk Busters Goggles», що імітують вплив алкоголю на поведінку людини і допомагають усвідомити та уникнути ризиків керування у нетверезому стані. Він також зазначив, що для України це буде перший досвід, проте cьогодні з освітньою метою подібний інструмент використовують фахівці у понад 60-ти країнах світу.

Випробували новий для України пристрій та поділилися своїми думками щодо важливості відповідального керування: керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, автомобільний журналіст Рауль Чилачава, телеведучий програми «Сніданок з 1+1» Анатолій Анатоліч, ведуча програми «Секретні матеріали» Кароліна Ашіон, співзасновинк українського велосипедного руху Віктор Загреба, ведуча програми “ДжеДАЇ” Яна Андреєва.

Євгеній Жуков, начальник Департаменту патрульної поліції України наголосив: «Головне – це життя людини. Тому кожна ініціатива, тим паче така іноваційна – це розвиток і крок вперед».

Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України додав: «Проблема пияцтва за кермом не вирішується виключно контролюючими службами та патрульною поліцією. Вона потребує комплексного вирішення та об’єднання зусиль. Тому акцентування уваги щодо відповідальності на дорогах під час навчання водіїв має у цьому сенсі важливу роль».

За інформацією ГСЦ МВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ