За втручання Мукачівської місцевої прокуратури дітям-сиротам буде виплачено грошову допомогу    З метою представництва інтересів громадянина або держави в адміністративному суді Мукачівська місцева прокуратура звернулась до суду з адміністративним позовом

За втручання Мукачівської місцевої прокуратури дітям-сиротам буде виплачено грошову допомогу З метою представництва інтересів громадянина або держави в адміністративному суді Мукачівська місцева прокуратура звернулась до суду з адміністративним позовом

19.11.16 17:40 0 619
З метою представництва інтересів громадянина або держави в адміністративному суді Мукачівська місцева прокуратура звернулась до суду з адміністративним позовом про виплату, випускникам навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за рахунок навчального закладу або відповідної установи органів праці та соціального захисту населення одноразової грошової допомоги в розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку, як це передбачено ст. 8 Закону України "Про забезпечення організаційно правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування".

Вивченням стану дотримання прав дітей-сиріт було встановлено, що відповідно до ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», з 1 травня 2016 року прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць для дітей віком від 6 до 18 років – 1531 гривень. Тобто одноразова грошова допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які закінчили навчання у 2016 році, повинна бути не меншою за 9186 грн.

В той же час, дітям вказаної категорії при закінченні навчального закладу було виплачено всього лише 96грн., а отже кожній дитині не доплачено близько 9090 грн.

Таким чином, зменшення розміру одноразової грошової допомоги випускникам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, порушує їх соціальні та майнові права, а, відтак, дії уповноважених осіб навчальних закладів щодо невиплати їм грошової допомоги у повному обсязі є неправомірними.

Всього у поточному році Мукачівської місцевою прокуратурою заявлено 9 позовів в інтересах 9 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на загальну суму 75 тис. грн, з яких 4 судом вже задоволено на суму 35 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбувся ...
Наступна новина: Валерій Коровій перерізав ...

КОМЕНТАРІ