У Рівненській області 2 контрабандистам прекурсорів загрожує позбавлення волі на строк до 12 років

У Рівненській області 2 контрабандистам прекурсорів загрожує позбавлення волі на строк до 12 років

19.11.16 18:55 0 563
Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 спільників, які вчинили злочини, передбачені статтями 305 та 311 Кримінального кодексу України (контрабанда, незаконне придбання, зберігання та перевезення прекурсорів з метою збуту).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Рівненській області.

Встановлено, що два мешканці Рівненської області, змовившись між собою, налагодили канал систематичного переправлення із-за кордону в Україну прекурсорів, обіг яких в державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю. З метою маскування незаконних операцій спільники вживали заходи конспірації, а саме - домовлялися про переміщення прекурсорів у завуальованій формі.

Проте злочинну діяльність було викрито оперативниками органів безпеки під час перетину одним із зловмисників митного кордону України в міжнародному пункті пропуску «Ягодин» Волинської митниці та вилучено у останнього 1400 пігулок, які містять в собі майже 130 г чистого псевдоефедрину, що є особливо великим розміром.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівненський міський суд.

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в область ...
Наступна новина: На Вінниччині оголошено ...

КОМЕНТАРІ