Реалізація проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» вийшла на завершальну стадію (+фото)

Реалізація проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» вийшла на завершальну стадію (+фото)

19.11.16 10:33 0 490
17 листопада, у Вінниці відбулась прес-конференція в рамках проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» за участі директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимира Мережка, менеджера проектів Представництва Європейського Союзу в Україні Мирослави Дідух та керівника проекту Валерія Нікітюка.

Нагадаємо, проект реалізовується в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», за рахунок коштів Європейського Союзу (90%) та обласного бюджету (10%).

В рамках Проекту здійснювалось надання фінансової допомоги бізнес-переселенцям шляхом компенсації витрат на придбання обладнання, інструментів та матеріалів.

Під час прес-конференції Володимир Мережко ознайомив присутніх із станом реалізації проекту та зазначив:

«Перш за все, ми висловлюємо вдячність Представництву Європейського Союзу в Україні в особі Мирослави Дідух за те, що саме завдяки їх підтримці ми маємо змогу реалізувати даний проект. Кошти ЄС становили 320 тис. євро, з обласного бюджету було виділено 40 тис. євро. Станом на фінансову допомогу отримали 23 переможці, а загальна сума отриманих компенсацій становить понад 4,9 млн. грн. В результаті реалізації проекту у Вінницькій області створено 118 робочих місць. Хочеться відзначити вдало проведену інформаційну кампанію, в тому числі створення сайту проекту та професійно реалізовані заходи: круглі столи, семінари, навчання для переселенців та підприємців».

В свою чергу, Мирослава Дідух повідомила:

«Даний проект є лише невеликою частиною того комплексу допомоги, яку Європейський Союз надає Україні, як для регіонального розвитку, у відповідь на кризову ситуацію, так і для розвитку економіки та децентралізації. Даний проект принесе користь як переселенцям, так і громаді, яка їх приймає - в даному випадку м. Вінниця та область. Окрім гуманітарної допомоги, ЄС виділяє кошти для підтримки людей, які втратили своє житло. Наступного року ми сподіваємось на реалізацію декількох великих проектів, що матимуть на меті підтримку малого бізнесу для переселенців, підтримку процесу децентралізації та економічного розвитку».

Керівник проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» Валерій Нікітюк подякував Представництву Європейського Союзу в Україні за співпрацю та допомогу та підкреслив, що попри всі перешкоди, реалізація проекту була здійснена на дуже високому професійному рівні.

«На сьогоднішній день ми можемо говорити про успішне завершення проекту. Всі його активи перейдуть до Агенції регіонального розвитку, яка і надалі буде займатись співпрацею з переселенцями. Зокрема, 8 листопада Агенція провела ярмарок кредитів, куди запрошували підприємців-переселенців, з яким працювали в рамках сьогоднішнього проекту. Нам дуже хотілося б, щоб цей позитивний приклад мав своє продовження».

По завершенню прес-конференції представники ЗМІ взяли участь у прес-турі, в рамках якого вони відвідали трьох підприємців-переселенців, які отримали фінансову допомогу для розвитку власного бізнесу: ремонту меблів, пошиття одягу та підприємства, що спеціалізується на виробництві засобів індивідуального протипожежного захисту.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З наступного року ліки ...

КОМЕНТАРІ