Екстрадованого із Російської Федерації волинянина судитимуть за вчинені понад два роки тому злочини

Екстрадованого із Російської Федерації волинянина судитимуть за вчинені понад два роки тому злочини

19.11.16 19:28 0 603
Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 26-річного мешканця села Тарасове Луцького району.

Раніше уже судимий молодик обвинувачується у вчиненні вимагання, незаконного позбавленні волі, незаконного заволодіння транспортним засобом та відкритого викрадення чужого майна (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України). Усі ці злочини він скоїв за попередньою змовою ще із п'ятьма молодиками, троє з яких так само уже були раніше судимі.

Дізнавшись про наявність у 20-річного мешканця Ківерцівського району новенького автомобіля "Опель" та значних коштів на платіжній картці, зловмисники у ніч на 6 серпня 2014 року вислідкували його у розважальному комплексі «101 км», що в селі Піддубці Луцького району, виманили за територію комплексу, змусили сісти у свій автомобіль та вивезли у безлюдне місце.

Там молодики били й залякували свою жертву, вимагаючи передати їм гроші та автомобіль.

Авто заляканий хлопець їм передав, картка ж була ним втрачена й потребувала відновлення. Для цього в банку була необхідна його особиста присутність. Відтак зловмисники не мали наміру відпускати потерпілого до моменту зняття грошей й тримали його в своєму авто аж до ранку. У подальшому, ще кілька днів, необхідних для відновлення платіжної картки, жертву утримували під вартою у різних готельних номерах та квартирах у Луцьку.

Лише 12 серпня 2014 року, дізнавшись у банку про відсутність коштів на картці, зловмисники відпустили хлопця додому. Автомобіль же його продали, забравши з нього магнітолу, колонки й сабвуфер.

П’ятьох зловмисників правоохоронці затримали – кожного у свій час. Наразі усі вони уже засуджені за вчинення цих злочинів до різних мір покарання.

26-річний же мешканець Тарасового втік до Росії й наприкінці 2015 року був затриманий правоохоронними органами Російської Федерації у місті Лісосибірську Красноярського краю.

8 листопада 2016 року його доставили у Луцьке СІЗО й скоро він постане перед судом, який і обере йому міру покарання.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ