На Вінничині прокуратурою вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб за умисне невиконання рішення суду

На Вінничині прокуратурою вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб за умисне невиконання рішення суду

19.11.16 09:11 0 535
Прокуратурою Вінницької області виявлено, що службові особи одного з фермерських господарств Тульчинського району умисно не виконують рішення господарського суду Вінницької області 2011 року, прийняте за позовом прокурора Ленінського району м. Вінниці, про стягнення на користь держави в особі Національної акціонерної компанії «Украгролізинг» 338 тис грн та вчиняють умисні незаконні дії з майном, на яке накладено арешт.

З’ясовано, що службовими особами господарства-боржника упродовж 2015 року з метою невиконання рішення суду та уникнення списання коштів з арештованих державним виконавцем рахунків відкрито 2 нових банківських рахунки.

Також установлено, що державним виконавцем у квітні поточного року накладено арешт на посіви пшениці боржника на площі 20 га на території Юрківської сільської ради Тульчинського району та передано їх на відповідальне зберігання керівнику господарства, однак службовими особами господарства урожай пшениці зібрано, а заборгованість перед державною не погашено.

Прокуратурою Вінницької області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення службовими особами господарства кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 382 та ч. 1 ст. 388 Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З наступного року ліки в ...
Наступна новина: На Тернопіллі безробітні ...

КОМЕНТАРІ