На “Вечірніх зустрічах” у Муніципальній бібліотеці розповідатимуть про чернівецьких діячів культури

На “Вечірніх зустрічах” у Муніципальній бібліотеці розповідатимуть про чернівецьких діячів культури

19.11.16 16:35 0 595
У Муніципальній бібліотеці імені Анатолія Добрянського відбулася презентація нової авторської програми у співавторстві з поетесою Тамарою Севернюк «Вечірні зустрічі в Муніципальній». У рамках цього проекту розповідатимуть про видатних діячів культури Чернівців.

Першим кроком у роботі цієї програми стала міні-презентація. За сприяння Тамари Севернюк видавець Дарина Туз-Максимець подарувала бібліотеці тритомник Михайла Маслія «Золотий вік української естради (1960-1980-ті роки)». Книга спогадів, мудрості, книга повчань від тих, кого уже немає; від тих, хто з нами і є відомим або ж несправедливо забутим; від тих, хто мешкає в Україні чи за її межами. Це оповіді тих людей, які творили і творять історію української пісні про вокально-інструментальний ансамбль «Смерічка», Левка Дутковського, Назарія Яремчука, Володимира Івасюка, Василя Зінкевича, Софію Ротару, вокально-інструментальний ансамбль «Карпати», Лілію Сандулесу, Іво Бобула та багатьох інших: загалом про 216 українських поетів, композиторів та співаків.

На зустрічі ділилися своїми спогадами поетеса Тамара Севернюк, Заслужений діяч мистецтв України, композитор Леонід Затуловський, Залужений діяч мистецтв України, перекладач, професор Тарас Івасютин.

Такі зустрічі надалі будуть відбуватися щомісяця – виставки, демонстрації фільмів, розповіді про невідомих, забутих особистостей, які варті уваги в культурному огляді життя міста.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині у Барському ...
Наступна новина: Негода на Тернопільщині: ...

КОМЕНТАРІ