Чернігів готується до Новорічних та Різдвяних свят

Чернігів готується до Новорічних та Різдвяних свят

19.11.16 08:07 0 541
У Чернігові проводитиметься конкурс на краще святкове оформлення вітрин, фасадів об'єктів торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування населення та прилеглих до них територій до Новорічних та Різдвяних свят. Розпорядження про це підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Конкурс триватиме з 19 по 23 грудня поточного року серед суб'єктів господарювання міста. Підсумки конкурсу будуть підведені 23 грудня.

Переможцями конкурсу визнаються учасники – автори кращих конкурсних об'єктів, що відповідають художньо-естетичним вимогам з урахуванням святкової тематики оформлення. Учасники, що визнані переможцями, відзначаються подякою міського голови та нагороджуються призами, - йдеться у Положенні про проведення конкурсу.

Довідково:

Крім того, цього року до Новорічних та Різдвяних свят Чернігів буде прикрашений новою святковою ілюмінацією. З міської скарбниці на переоснащення святкової ілюмінації у місті передбачено виділити понад 1 млн грн, адже найбільше святкову атмосферу підтримують новорічні вогні, якими зазвичай прикрашають міста напередодні великого свята. Таке рішення схвалив виконавчий комітет міської ради на засіданні 3 листопада.

Планується забезпечити святковою ілюмінацією не лише центральну частину міста, проспекти Миру та Перемоги, а й вулиці Шевченка, Рокоссовського та інші мікрорайони міста. У центральній же частині ілюмінацією будуть прикрашені громадські будівлі, дерева, вхідні частини міського скверу як з боку Алеї Героїів, так і з боку вул. Коцюбинського.

За розрахунками, ця святкова ілюмінація служитиме порядку 10 років.

Тоді ж міський голова дав доручення залучити керівників підприємств і банків, власників і орендарів торгових площ до об'єднання зусиль з органами міської влади та розробити план оригінального художньо-естетичного вирішення святкового оформлення міста.

Не зважаючи на певні труднощі, що зумовлює фінансово-економічна ситуація в державі, місто на Новорічні та Різдвяні свята має виглядати святково та створювати піднесений, радісний настрій для його жителів і гостей, визначив виконком.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бурение скважин под сваи
Наступна новина: Житомирщина: не жени до ...

КОМЕНТАРІ