У Житомирі науковці говорили про український визвольний рух ХХ століття

У Житомирі науковці говорили про український визвольний рух ХХ століття

20.11.16 08:00 0 578
На базі Житомирського державного університету імені Івана Франка пройшла ІV Всеукраїнська наукова конференція «Проблеми дослідження українського визвольного руху ХХ століття (до 75-річчя Поліської Січі та 95-річчя Другого зимового походу)», співорганізаторами якої є Житомирська облдержадміністрація, історичний факультет ЖДУ ім. Івана Франка, Інститут українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, інститут історії України НАН України та Житомирський обласний краєзнавчий музей.

Зі вступним словом виступив директор Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України, доктор історичних наук, професор Микола Литвин, який підкреслив, що тема шньої конференції є актуальною в умовах відстоювання Україною своєї цілісності та незалежності. Також він окреслив коло питань для обговорення під час пленарного засідання та роботи в тематичних секціях: Українська національна революція та визвольний рух Міжвоєнного періоду, Український визвольний рух періоду Другої світової війни, післявоєнна боротьба підпілля ОУН, УПА, УНРА, загальні питання Українського визвольного руху ХХ ст. Історична пам'ять та коммеморативні практики.

У роботі конференції взяли участь науковці, викладачі вищих та середніх спеціальних закладів освіти, працівники музеїв та інших закладів культури, здобувачі наукових ступенів кандидата та доктора наук, магістранти та студенти з багатьох міст України, зокрема з Дрогобича, Житомира, Івана-Франківська, Києва, Кам'янець-Подільського, Львова, Одеси, Острога, Рівного та інших.

19 листопада учасники конференції планують відвідати меморіальний комплекс пам'яті жертв Другого зимового походу в с. Базар Народицького району Житомирської області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Світлодіодні лампи або ...
Наступна новина: У Житомирі за участю ...

КОМЕНТАРІ