Чернівці: Розглянуто виконання міської Територіальної угоди

Чернівці: Розглянуто виконання міської Територіальної угоди

22.11.16 13:50 0 1299
Відбулось чергове засідання міської тристоронньої соціально-економічної ради, на якому розглядались питання соціально-трудових відносин працюючих, а саме захисту від безробіття та оплати праці.

Сторонами соціального партнерства заслухано і обговорено стан соціально-трудових відносин в місті, питання безробіття, працевлаштування, оплати праці.

Про завдання, які вирішуються службою зайнятості, членів ради поінформував директор Чернівецького центру зайнятості Тимошенко І.М.

Протягом січня-жовтня 2016 року в міському центрі зайнятості на обліку перебували 3797 осіб, які мали статус безробітного. Серед безробітних осіб 72% – службовці, 24% – робітники, 4% – особи без професії. Найбільшу питому вагу серед безробітних громадян складають жінки – 59%, молодь віком до 35 років – 48%. За сприяння міського центру зайнятості працевлаштовано 2292 шукачів роботи. Станом на 01.11.2016 на обліку в МЦЗ перебувають 1209 безробітних осіб. Рівень зареєстрованого безробіття становить 0,7%.

Заступник директора, начальник управління з питань праці департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Гресь І.П., повідомила про виплату та рівень заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах міста.

Станом на 01.11.2016 за оперативними даними заборгованість із виплати заробітної плати в м.Чернівцях становила 440,4 тис.грн., з них 376,3 тис.грн. – на економічно-активних підприємствах, 64,1 тис.грн. – на підприємствах-банкрутах. Рівень середньої зарплати в місті за січень-вересень поточного року становив 3915 грн. Це у 2,7 разів більше за рівень мінімальної заробітної плати в країні (1450 грн.).

Присутні на засіданні представники роботодавців міста – члени тристоронньої ради, акцентували увагу на основній проблемі працюючих підприємств – відсутності мотивації до легальної праці та необхідності внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» з питань, що є актуальними на ринку праці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Готується Програма ...
Наступна новина: Сборные грузы: что это ...

КОМЕНТАРІ