Громадські активісти вивчали досвід Чернівецького комунального територіального центру соціального обслуговування «Турбота»

Громадські активісти вивчали досвід Чернівецького комунального територіального центру соціального обслуговування «Турбота»

22.11.16 15:15 0 564
На черговому засіданні Координаційної ради громадських благодійних організацій при виконавчому комітеті міської ради керівники громадських благодійних організацій відвідали територіальний центр соціального обслуговування «Турбота» і ознайомились з досвідом роботи цієї комунальної установи по соціальному захисту та підтримці одиноких громадян похилого віку та інвалідів.

Під час екскурсії по територіальному центру учасники засідання мали можливість ознайомитись з різними напрямками роботи установи: наданням соціальних, побутових та медичних послуг підопічним, забезпеченням їх натуральною та грошовою допомогою, місцевими пільгами, організацією дозвілля.

Працівники територіального центру продемонстрували своїм колегам з громадських організацій, як працює транспорт «Турботи», надаючи безкоштовні послуги з перевезення інвалідів міста. Учасники засідання відвідали соціальний магазин, який вже не перший рік безкоштовно надає малозабезпечениим чернівчанам одяг, взуття, речі першої необхідності. Цьогоріч майстерня з ремонту інвалідних візків розширила спектр послуг «Турботи» для чернівчан, які обмежені в пересуванні.

Побачене і почуте в центрі «Турбота» спонукало учасників засідання до жвавого обговорення. А на завершення члени координаційної ради обговорили свої плани на наступний рік. Зокрема, голова міського товариства інвалідів «Мрія» Любов Свіріденко запропонувала одне з засідань координаційної ради провести в новому приміщенні, яке ця громадська організація нещодавно при сприянні міської ради отримала, а керівник регіонального благодійного фонду «Сім'я і здоров'я» Валентина Мельничук запросила своїх колег розділити з членами фонду десятиріччя його заснування. Відповідно до погодженого на засіданні плану роботи на 2017 рік одне з засідань координаційної ради буде проведено на базі міського товариства Червоного Хреста України. А розпочне свою роботу наступного року Координаційна рада громадських благодійних організацій при виконавчому комітеті Чернівецької міської раді вже традиційно – з заслуховування звітів громадських організацій, які в поточному році стали переможцями міського конкурсу соціальних проектів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині,протягом ...

КОМЕНТАРІ