Пам’ятник Героям Небесної сотні в Тернополі обтягують міддю для захисту від погодних умов

Пам’ятник Героям Небесної сотні в Тернополі обтягують міддю для захисту від погодних умов

22.11.16 16:41 0 530
Пам’ятник Героям Небесної сотні у Тернополі урочисто відкрили та освятили на свято Покрови - 14 жовтня. Теперішня скульптура - це композиція, яка символізує декоративний вихор, у якій зображена фігура юнака - невинної жертви та ангела - символу слави Героїв.

«Під час відкриття скульптура пам’ятника була повністю завершеною. Для того, щоб захистити пам’ятник від погодних умов, надати кінцевий запроектований естетичний вигляд, було прийнято рішення ще провести процедуру обтягування міддю основи пам’ятника, - розповідає головний архітектор міста Василь Бесага. - Процедуру повинні були завершити до кінця листопада, проте через погодні умови цей термін переноситься. Ми переконані, що не потрібно спішити з виконанням робіт, адже пам’ятник повинен бути доопрацьований якісно».

На процедуру не витрачаються кошти з міського бюджету, а фінансують її меценати.

Нагадаємо, що проект пам’ятника Героям Небесної сотні був обраний під час спеціального бліц-конкурсу на початку червня 2015 року, адже перший переможець написав відмову від участі у спорудженні пам’ятника.

Теперішня скульптура - це робота скульптора, Заслуженого художника України Романа Вільгушинського та Заслуженого архітектора України Івана Жовнича. Висота композиції становить 9 м (без постаменту), а сама фігура – майже 3 м.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бруківку на Набережній ...

КОМЕНТАРІ