Автопарк КП «Чернігівводоканал» поповнив новенький МАЗ

Автопарк КП «Чернігівводоканал» поповнив новенький МАЗ

22.11.16 11:48 0 618
Днями автопарк КП «Чернігівводоканал» поповнив новенький МАЗ. Придбання вкрай потрібної техніки відбулося за рахунок коштів підприємства, які надійшли як сплата підприємств міста за перевищення граничнодопустимої концентрації у скидах до каналізаційної мережі.

Понад 60 підприємств Чернігова допускають перевищення граничнодопустимої концентрації хімічно-активних сполук у скидах до каналізаційної мережі міста. Через це КП «Чернігівводоканал» змушене втілювати додаткові заходи по доочищенню стоків, адже якість води на виході з каналізаційних очисних споруд суворо контролюється державою і в разі перевищення нормативних показників це загрожує величезними штрафами комунальному підприємству.

Додаткове забруднення стоків підприємствами міста – це додаткові витрати КП «Чернігівводоканал». Тому ліквідацію додаткового забруднення мають сплачувати ті підприємства, які це забруднення допустили. З початку 2016 року КП «Чернігівводоканал» отримало 1,58 млн грн з підприємств, які допускають перевищення ГДК у стоках.

Але, як виявилося, на практиці обсяги перевищення ГДК у стоках декількох підприємств були вищими, ніж заявлено. В ході перевірок інспекція КП «Чернігівводоканал» довела, що п'ять підприємств міста не доплачували за перевищення ГДК у стоках. Після перемовин з керівниками підприємств були проведені відповідні донарахування. Сумарно додаткові угоди з п'ятьма підприємствами майже дорівнюють сумам, отриманим від 64 промислових підприємств Чернігова! Станом на листопад сума додатково отриманих коштів склала 1,56 млн грн.

Треба зазначити, що при визначенні рівня перевищення ГДК у стоках, КП «Чернігівводоканал» дотримується суворих правил та норм. Періодична перевірка обсягів ГДК відбувається у присутності представника підприємства, стоки якого контролюються. Проби стічних вод беруться у кількості трьох зразків. Один зразок аналізує лабораторія КП «Чернігівводоканал», другий віддають підприємству-забруднювачу для можливості оскарження проведених донарахувань, а третій зразок є контрольним і зберігається в КП «Чернігівводоканал» в опечатаному вигляді. У разі виникнення потреби, цей зразок може бути використаний для проведення незалежної експертизи та доведення законності нарахувань за перевищення ГДК у стоках.

Фактично, за 2016 рік КП «Чернігівводоканал» отримало понад 3 млн грн тільки за перевищення ГДК у стоках. Враховуючи те, що отримані кошти можуть використовуватися лише на заходи з очищення стічних вод, на підприємстві було прийняте рішення щодо закупівлі спеціальної техніки для вивозу мулу з території каналізаційних очисних споруд.

Днями, за результатами процедури закупівель, підприємство придбало сучасний самоскид МАЗ-6501С5-524-000, який дозволить КП «Чернігівводоканал» самостійно виконувати роботи з перевезення мулу, що суттєво зменшить загальні витрати, адже на вивіз мулу з території КОС за окремими договорами виконують підрядні організації.

Вартість закупленого самоскиду – 1,915 млн грн з ПДВ.

Для довідки:

Станом на 18 листопада в автопарку КП «Чернігівводоканал» – 71 автомобіль. При цьому з них 29 одиниць спеціальної техніки було закуплено за кошти кредиту, отриманого у 2009 році по програмі співпраці з МБРР.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Офіційна делегація ...

КОМЕНТАРІ