В Житомирській області 600 центрів надання адмінпослуг до кінця 2020 року - до підтримки об'єднаних громад долучається проект U-LEAD

В Житомирській області 600 центрів надання адмінпослуг до кінця 2020 року - до підтримки об'єднаних громад долучається проект U-LEAD

22.11.16 16:19 0 483
До підтримки створення центрів надання адміністративних послуг в об'єднаних територіальних громадах долучився проект U-LEAD «Підтримка створення ЦНАПів в Україні». В його планах, зокрема, – відкриття не менше 24 ЦНАПів в уже створених об'єднаних громадах до кінця 2017 року і більше 600 центрів – до кінця 2020 року.

Про це йшла мова під час наради у Мінрегіоні з актуальних питань співпраці з проектами, що підтримуються Урядом Швеції в Україні у сфері децентралізації.

Вказуючи на сповільнення процесу створення ЦНАПів в об'єднаних громадах, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В'ячеслав Негода зазначив: «Демократичний, відкритий і скрупульозний відбір громад, яким ми спільно з європейськими партнерами планували надавати підтримку, дещо сповільнив процес створення самих ЦНАПів. Але є й позитивні результати – у деяких громадах ЦНАП вже відкрито. Сподіваємося, цей потужний проект дасть нове дихання і нові стимули процесу, спираючись на вже проведений конкурс і на позитивний досвід громад».

Він також підкреслив, що ЦНАПи в об'єднаних громадах мають поєднати в собі адміністративні послуги і послуги, які надають органи місцевого самоврядування. «Люди повинні отримати максимум послуг в одному місці, а не бігати між ЦНАПом, сільською чи міською радою та старостою», - сказав В'ячеслав Негода.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд задовольнив позов ...
Наступна новина: Пам’ятник Героям Небесної ...

КОМЕНТАРІ