На оздоровлення довкілля вінничани перерахували близько 123,5 млн. грн.

На оздоровлення довкілля вінничани перерахували близько 123,5 млн. грн.

22.11.16 14:54 0 871
За забруднення навколишнього середовища суб'єкти господарської діяльності Вінниччини впродовж січня-жовтня 2016 року перерахували до бюджету 123 млн. 494,3 тис грн. екологічного податку. Як зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський, із цієї суми близько 80 відсотків або 99 млн. 795,4 тис. грн. було спрямовано до спеціального фонду. Решту, що склала 24 млн. 698,9 тис. грн. – до загального фонду.

Посадовець додає, що платниками екологічного податку на Вінниччині є наразі понад 2,5 тисячі юридичних та фізичних осіб регіону. Вони здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти чи розміщують відходи. Найбільшим із платників екологічного податку Вінницької області залишається ПАТ ДТЕК „Західенерго”.

Нагадаємо, що екологічний податок є вагомим джерелом поповнення місцевих бюджетів для фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Громадські активісти ...

КОМЕНТАРІ