Офіційна делегація Вінницької області відвідала Лодзинське воєводство Республіки Польща (+фото)

Офіційна делегація Вінницької області відвідала Лодзинське воєводство Республіки Польща (+фото)

22.11.16 12:08 0 581
Про підсумки візиту звітував під час апаратної наради в облдержадміністрації керівник делегації, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко.

У презентаційній формі було представлено основні напрацювання візиту до Лодзинського воєводства, який відбувся 13-16 листопада. До складу офіційної делегації Вінницької області також входили в.о. директора Агенції регіонального розвитку Вінниччини Валерій Нікітюк та заступник керівника виконавчого апарату обласної Ради Ігор Хміль.

14 листопада вінницька делегація взяла участь у IХ Європейському Економічному Форумі у м. Лодзь, в рамках якого, разом з іншими його учасниками, відвідали м. Кутно Лодзинського воєводства, де ознайомилась із функціонуванням залізничного контейнерного терміналу РСС Intermodal - першого повністю функціонально логістично-розвантажувального центру, здатного обслуговувати вантажі, які прибувають і відправляються з центральної Польщі на схід, захід, і в напрямках північ-південь.

Також, члени делегації разом з мером м.Кутно паном Збігневом Бужинські оглянули спеціальну економічну зону у м. Кутно, яка є однієї з частин Лодзинської спеціальної економічної зони. Андрій Гижко зупинився на перевагах створення такої економічної зони, як для самого міста, на території якого вона знаходиться, так і для підприємців. Він також поінформував про податкові переваги та пільги у рамках зони: «Спеціальна економічна зона у Кутно функціонує з 2003 року. На сьогоднішній день в ній працюють 30 великих фірм, включаючи й іноземних інвесторів, які забезпечують працею близько 8 тис осіб. Минулорічний дохід у бюджет м.Кутно від спеціальної економічної зони склав понад 220 млн. злотих ( податок на землю і податок з доходів фізичних осіб) це у перерахунку становить майже 1,5 млрд. гривень».

Після ознайомлення з спеціальною економічною зоною, делегації оглянули найбільш вдалі інвестиційні проекти м. Кутно, зокрема, міський аквапарк і центр активних розваг, де є басейн, солярії, фітнес-зали з найновішим обладнанням, майданчики для сквошу і боулінгу (загальний розмір інвестиції - 41 млн .злотих).

Після екскурсії у міській мерії відбулася офіційна зустріч, під час якої пан мер Збігнев Бужинські презентував своє місто, його потенціал та коротко ознайомив з основними інвестиційними досягненнями.

Андрій Гижко зауважив, що за результатами зустрічі буде розглядатися можливість співпраці вінницького бізнесу із польською стороною щодо спільного експорту готової продукції , зокрема, яблучного концентрату, до Китайської народної Республіки.

Після візиту до м. Кутно, українська делегація взяла участь у панельних дискусіях та виставках IХ Європейського Економічного Форуму, зокрема, щодо співпраці країн Вишеградської четвірки, їхнього досвіду у регіональному співробітництві та напрямки співпраці з країнами-сусідами та Китаєм. Крім того, під час дискусійних панелей обговорювались також економічні тренди європейської та світової економіки, перспективні галузі промисловості для залучення інвестицій та здійснення експортно-імпортних операцій.

Андрій Гижко також поділився враженнями від Лодзинського Арт-Інкубатора, який надає допомогу мистецьким компаніям на початку і протягом перших років їх діяльності.

«Компанії в рамках інкубатора можуть розвивати бізнес, користуючись пільговими умовами, а саме ,мають доступ до приміщень різного виду, потужної платформи електронних послуг, а також до консультантів і інструкторів. Це перший проект всебічної підтримки підприємництва у мистецькій індустрії в Польщі»,- зазначив посадовець.

Презентація наводена нижче.

Презентація.ppt









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Автопарк КП ...
Наступна новина: На Вінниччині вшанували ...

КОМЕНТАРІ