У Житомирі відзначили День Гідності і Свободи спільними спогадами та вшануванням Героїв Небесної Сотні.

У Житомирі відзначили День Гідності і Свободи спільними спогадами та вшануванням Героїв Небесної Сотні.

23.11.16 08:05 0 570
Сотні житомирян зібрались на майдані ім. С.П. Корольова 21 листопада, аби разом відзначити День Гідності і Свободи та згадати, яким був шлях Євромайдану у Житомирі. Серед присутніх – представники духовенства, влади, громадськості та активісти революцій.

Захід розпочався спільним виконанням Гімну України. Далі учасники Євромайдану Житомира ділились власними спогадами та розповідями про той період, коли нескорений український народ неодноразово виходив на Майдан з вимогами до тодішньої влади.

Участь в інсталяції подій революцій взяли голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, міський голова Сергій Сухомлин, народний депутат України Борислав Розенблат. Проте цього вечора керівники області та міста були присутні не як посадові особи, а як безпосередні учасники «помаранчевої» революції та Революції Гідності.

Виступаючи перед присутніми, голова ОДА Ігор Гундич – один із учасників «помаранчевої» революції та Євромайдану, зазначив: «На долю нашого покоління випало три революції. І є дуже багато думок та оцінок тих подій. Можна багато говорити про те, що не вдалось зробити. Але найбільшою перемогою цих революцій є те, що змінилась свідомість суспільства. громадськість бере участь в обговореннях усіх рішень, які приймає влада, підказує як краще зробити в тій чи іншій ситуації. Дистанція між владою, громадськістю, суспільством зменшилась до мінімуму. І це найважливіша наша перемога».

Активістка Юлія Чепюк згадує Євромайдан, як найтривалішу та найболючішу революцію за часів незалежної Украни.

Майданівці також згадали побиття активістів. «Була величезна кампанія репресій в 2013 році, коли зникали люди і відбувались страшні речі. Одним з таких днів стало 16 січня 2014 року, коли були прийняті диктаторські закони. І тоді ми усвідомили, що назад немає шляху», – розповів Влад Пучич.

Після виступів учасників революцій присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та поставили лампадки до дошки Героям Небесної Сотні.

У продовження формату Євромайдану 2013 року на всіх бажаючих чекав вільний мікрофон і неформальне спілкування біля палаючої бочки.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Компьютерные столы ИКЕА
Наступна новина: Громадські слухання ...

КОМЕНТАРІ