Прикордонна служба України у Житомирі отримала техніку для зміцнення кордону з Білоруссю.

Прикордонна служба України у Житомирі отримала техніку для зміцнення кордону з Білоруссю.

23.11.16 18:18 0 649
У Житомирі 22 листопада, відбулася урочиста церемонія передачі Державній прикордонній службі України технічного обладнання та транспортних засобів загальною вартістю два мільйони євро.

Вся техніка закуплена у рамках другої фази міжнародного проекту СУРКАП, що зміцнює потенціал прикордонних відомств України та Білорусі із захисту спільного кордону. Проект фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

В урочистій церемонії взяли участь заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута, перший заступник голови облради Сергій Крамаренко, перший заступник голови Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант Василь Серватюк, секторальний менеджер Представництва ЄС в Україні Стефан Далгрен, координатор програми міграційного менеджменту Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Лаура Скоретті.

Ярослав Лагута подякував закордонним партнерам за плідну співпрацю, яка направлена на зміцнення кордонів України.

— « ми є свідками дійсно історичної події. Це підтверджує, що кордони України є кордонами Європейського Союзу. І від безпеки цих кордонів залежить безпека цілого континенту. Приємно, що техніка, яку ми бачимо, це не є виставкові екземпляри, більшість вже несе службу на кордонах нашої держави. Бажаю, щоб кордони України відновилися у тих межах, у яких закріплені у всіх міжнародних документах, і назавжди залишалися мирними і недоторканими», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

У рамках другої фази проекту СУРКАП-2 Державній прикордонній службі України передано:

* 25 позашляховиків Volkswagen Amarok Pickup Trendline;

* 6 мінібусів Volkswagen T6 Kombi;

* 45 мотоциклів Enduro PR4;

* 10 квадроциклів Outlander L Max 570 DPS;

* 30 тепловізійних бінокулярів Archer TGX-8/75-640;

* 4 комплекти системи бездротового спостереження Defendec;

* 66 пар бігових лиж Elan “Himalaya”.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ