В Житомирській області для громадських організацій зменшено ставки адміністративного збору за державну реєстрацію змін до установчих документів

В Житомирській області для громадських організацій зменшено ставки адміністративного збору за державну реєстрацію змін до установчих документів

23.11.16 16:58 0 569
1 листопада 2016 року оприлюднено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності». Цим Законом, зокрема, внесені зміни щодо суми адміністративного збору, який справляється за державну реєстрацію змін до установчих документів громадських об'єднань та благодійних організацій.

Так, з 2 листопада 2016 року адміністративний збір за реєстрацію змін до відомостей про громадське об'єднання чи благодійну організацію становить 0,1 мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, який округлюється до найближчих 10 гривень. Тобто відтепер розмір адміністративного збору за державну реєстрацію змін для громадських організацій складає 140 грн.

Крім того, законодавчо закріплено звільнення від сплати адміністративного збору за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, фізичну особу - підприємця та громадське формування, що не має статусу юридичної особи, у тому числі змін до установчих документів, пов'язаних з приведенням їх у відповідність із законами України у строк, визначений цими законами.

Разом з тим, однією з ключових новел, яка втілена в життя завдяки законодавчим змінам, є новела щодо нотаріального посвідчення підпису на рішенні про внесення змін до відомостей про громадське об'єднання і/або на установчому документі, якщо в установчий документ вносились зміни.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ