На Вінничині держава компенсує 500 мільйонів гривень на ліки для населення від серцево-судинних хвороб,діабету ІІ типу та бронхіальної астми

На Вінничині держава компенсує 500 мільйонів гривень на ліки для населення від серцево-судинних хвороб,діабету ІІ типу та бронхіальної астми

23.11.16 16:13 0 560
«Ціни на ліки іноземного виробництва в Україні значно вищі, ніж в інших країнах, зокрема в сусідніх. Іноді у нас вони дорожчі в кілька разів. Тому уряд встановлює граничні ціни на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми на рівні цін в п'яти країнах-сусідах» - коментує ініціативу Уряду Міністра Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

«На ліки від цих хвороб ми вводимо також відшкодування їх вартості за рахунок держави і заклали на це 500 мільйонів гривень в державному бюджеті на наступний рік. За нашими підрахунками, 80-90% людей, що мають зазначені захворювання, скористаються можливістю отримувати ліки безкоштовно. Це приблизно 7-8 мільйонів людей. Ми розраховуємо, що ухвалені нами рішення зроблять лікування більш доступним, люди частіше звертатимуться до лікаря, а значить знизиться рівень захворюваності та смертності від цих хвороб, а також кількість ускладнень, зросте рівень раннього діагностування захворювань. Лікувати, наприклад, гіпертонію на амбулаторному рівні значно простіше і дешевше, ніж в стаціонарі, не кажучи вже про інсульт та його наслідки» - підкреслює Олександр Саєнко.

Зараз дехто починає лякати людей тим, що внаслідок рішень уряду ліки зникнуть з аптек. «Хочу всіх заспокоїти – передумов для дефіциту ліків немає. По-перше, буде впроваджений серйозний контроль з боку держави, з боку Державної служби з лікарських засобів за тим, щоб фармацевти та аптечна мережа дотримувались встановлених вимог щодо цін на ліки та їх наявності в аптеках. По-друге, обсяг продажу ліків в Україні досить великий. Ми не говоримо про штучне зниження цін до рівня, який не дає можливості іноземним фармвиробникам конкурувати і отримувати дохід, ми говоримо про обмеження їх надприбутків. Рівень цін на ліки в Україні буде не вищий, ніж ціни в країнах-сусідах. Немає жодних підстав, з яких ліки в Україні повинні коштувати вдвічі дорожче, ніж, наприклад в Польщі чи Латвії. І фармвиробники, що заходять на наш ринок, матимуть такі ж самі умови, як і на ринках інших країн» - підкреслив Міністр.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові вшанували ...
Наступна новина: У Чернівцях проведуть акцію ...

КОМЕНТАРІ