Основні пляжі Феодосії

Основні пляжі Феодосії

23.11.16 17:50 0 1082

Феодосійські пляжі дуже мальовничі та привітні, вони радують туристів практично в будь-який час року, так само як в інших Кримських містах: Судак, Ялта, Євпаторія. Купальний сезон в Криму починається в середньому з кінця травня і триває до вересня - жовтня. Погода сприяє пляжного відпочинку, а інфраструктура міст-курортів враховує потреби туристів різного віку (наприклад, портал www.versia.ru повідомляє, що всі пляжі Феодосії будуть обладнані безкоштовним wi-fi інтернетом).

Сонячні пляжі Феодосії

З різних сторін Феодосію оточують гори, море, степ. Завдяки цьому тут м'який клімат, а температура повітря навіть взимку не опускається нижче 0 градусів. Влітку ж стовпчик термометра піднімається до 30 градусів. При цьому дихається легко: сухі вітри знижують вологість повітря і роблять благотворний вплив на організм. На пляжі Феодосії можна спеціально вирушити для оздоровлення та аеротерапії. Користь приносить навіть ходьба босоніж по теплому піску з дрібного, як зернятка, черепашнику.

І немає такої людини, хоча б раз не мріяла опинитися на будь-якому з тутешніх пляжів, яких в Феодосії дійсно багато (більше десяти). Серед них: міські і приватні, а також пляжі пансіонатів і будинків відпочинку. Є багатолюдні і малолюдні. На одних - галька, на інших - великий чи дрібний пісочок. Деякі перебувають у мілководдя, а є і такі, де при заході в воду відразу стає глибоко. Феодосія догодить і любителям відокремленого пляжного відпочинку: в Коктебелі, Приморському та інших селищах можна знайти тихі морські бухти.

Пляжні центри Феодосії

Найвідоміші пляжі Феодосії - це "Дитячий", "Перлинний", "Золотий", "Камінці". Кожен з них - це свято для любителів теплого блакитного моря. Тут можна насолоджуватися пасивним і активним відпочинком: в прокат здаються водні мотоцикли і катамарани, "банани" і "таблетки. У кожного пляжу є свої особливі риси.

  • Наприклад, протяжність "Золотого" пляжу в Феодосії становить 17 кілометрів. Свою назву він отримав через м'який золотистий пісок, дуже приємний на дотик;
  • "Дитячий" пляж відомий поступовим зниженням глибини і спокійним морем, що дуже добре для купання дітей. Його довжина - 300 метрів, пісок досить жорсткий;
  • Назва пляжу "Камінці" відразу розкриває головну особливість цього пляжу - ідеально гладку гальку. Він розкинувся уздовж берегової лінії на 1 кілометр, захід у море досить плавний, а дно в основному піщане;
  • Романтична назва "Перлинового" пляжу пояснюється його золотистим піском з перламутровим відтінком. Його характерна особливість - це берегова лінія, чия ширина складає 40 - 50 метрів і є найбільшою в Феодосії. Ще одна перевага пляжу - м'яке і рівне дно.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ