Майже 50 млн грн фінансової допомоги надано українцям на енергоефективні заходи

Майже 50 млн грн фінансової допомоги надано українцям на енергоефективні заходи

24.11.16 16:49 0 546
21 листопада Держенергоефективності здійснено черговий транш відшкодування учасникам Урядової програми з енергоефективності. Цього разу сума безповоротної фінансової допомоги населенню та ОСББ на утеплення житла склала 48,37 млн гривень.

Найбільшу суму компенсації, а саме – 37,62 млн грн, виплачено фізичним особам, які залучали кредитні кошти на купівлю енергоефективних матеріалів та обладнання. Тим, хто придбав твердопаливні котли в рамках програми, перераховано 6,54 млн гривень.

У свою чергу, ОСББ-учасники програми отримали від Уряду 4,21 млн грн відшкодування на впровадження заходів з енергоефективності у багатоповерхівках.

«Усі учасники програми продовжують виконувати свою чітко визначену роль: Уряд знімає фінансове навантаження з домогосподарств під час впровадження енергоефективних заходів, а населення, отримуючи компенсації, активніше долучається до енергозбереження: проводить роботи з утеплення, встановлює вузли обліку, ІТП, замінює вікна тощо, аби у результаті зменшити енергоспоживання та рахунки за комунальні послуги», – прокоментував чергове відшкодування Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Голова Агентства також додав, що нещодавно проведені дослідження ефективності програми підтверджують цільове використання коштів учасниками програми, досягнення ними значної економії енергоресурсів у результаті впровадження заходів, а також зменшення комунальних платежів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Які бувають фільтри для ...
Наступна новина: Технологія WebRTC - ...

КОМЕНТАРІ