На Житомирщині провели службове розслідування спалаху вірусного гепатиту А

На Житомирщині провели службове розслідування спалаху вірусного гепатиту А

24.11.16 08:21 0 519
Серед учнів Кмитівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату було зафіксовано спалах вірусного гепатиту А.

Робоча група у складі фахівців управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, спеціалістів управлінь охорони здоров'я та освіти і науки облдержадміністрації провела службове розслідування.

Станом на 22.11.2016 року захворіло 34 дитини віком до 17 років. Дата першого захворювання 06.10.16 року, останнього 17.11.16 року. В ході проведеного медичного спостереження за контактними особами було виявлено 2 хворих дітей з клінічними проявами та за результатами вірусологічного обстеження крові виявлено ще 31 хвору дитину, які госпіталізовані у інфекційні відділення медичних закладів області.

У даний час на стаціонарному лікуванні знаходиться 14 дітей. Інші 20 захворілих дітей в задовільному стані, після проведеного лікування виписані з лікарні із заключним діагнозом вірусний гепатит А.

Після реєстрації першого випадку у навчальному закладі розпочато проведення комплексу протиепідемічних заходів, які тривають до .

У школі-інтернаті проведена заключна дезінфекція, організована та триває поточна дезінфекція, за контактними дітьми та працівниками закладу ведеться медичне спостереження. Проведено 179 досліджень проб з об'єктів зовнішнього середовища, в т.ч. 29 проб питної води, 139 гігієнічних змивів та 20 проб харчових продуктів, відхилень від нормативних показників не виявлено.

У навчальному закладі постійно проводиться санітарно-просвітницька робота серед учнів та персоналу (лекції, бесіди, диктанти), підтримується тісний контакт з батьками та роз'яснювальна робота серед них.

Працівниками Головного управління Держпродспоживслужби при проведенні позапланового обстеження навчального закладу було виявлено ряд порушень та недоліків щодо дотримання вимог санітарного законодавства.

Школою-інтернатом вжито дієві заходи з усунення порушень.

Станом на 22.11.2016 року 30 дітей навчального закладу щеплено проти вірусного гепатиту А та вирішено питання щодо вакцинації працівників закладу та дітей, які не отримали щеплення. Медпрацівниками Коростишівської ЦРЛ 24-25 листопада 2016 року буде проведена вакцинація даних осіб.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ