На Вінничині для запровадження регулювання цін та відшкодування вартості Урядом обрані ліки від серцево-судинних захворювань,діабету ІІ типу та бронхіальної астми

На Вінничині для запровадження регулювання цін та відшкодування вартості Урядом обрані ліки від серцево-судинних захворювань,діабету ІІ типу та бронхіальної астми

24.11.16 09:25 0 646
Нагадаємо, що Уряд ухвалив рішення про введення з 1 січня 2017 року державного регулювання цін на ліки від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, що має забезпечити зниження цін.

«Україна – друга у світі за кількістю смертей через серцево-судинні захворювання. У 2015 році в Україні зареєстровано 9,5 мільйонів хворих на гіпертонію, близько 1 мільйона осіб, які страждають від цукрового діабету ІІ типу, що у 6 разів більше, ніж пацієнтів з діабетом 1 типу (інсулінозалежні), та 210 тисяч пацієнтів з бронхіальною астмою» - підкреслює коментуючи ініціативу Уряду заступник голови, директор департаменту освіти та науки Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк. «І безперечно забезпечення доступу до безкоштовних ліків від хронічних захворювань дозволить зберегти життя тисяч українців» - зазначає Ігор Івасюк.

Пілотний проект з відшкодування ліків від гіпертонії, запроваджений у 2012-2014 роках, показав такі результати: в 11 областях, де пілот спрацював, смертність від усіх форм гіпертонічної хвороби знизилась на 19%, кількість інсультів знизилась на 18%.

Також урядовці обіцяють, що дефіциту на ліки не буде. Уряд має достатньо інструментів для протидії тим, хто захоче погратись у дефіцит ліків. До того ж іноземним фармкомпаніям не вигідно втрачати великий ринок – за минулий рік обсяг продажу лікарських засобів в Україні склав 42,6 млрд грн. При цьому 59% – від реалізації імпортних ліків, 41% – вітчизняних (хоча в кількісному вимірі (кількість упаковок) пропорція зворотна – 24% складають імпортні ліки, 74% – вітчизняні, але ціна на імпортні ліки значно вища).

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Повідомлення про намір ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ