Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області закликає громадські формування привести свої статути у відповідність до вимог Податкового кодексу України (+фото)

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області закликає громадські формування привести свої статути у відповідність до вимог Податкового кодексу України (+фото)

24.11.16 10:52 0 503
На цьому наголосила під час прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Аліна Єрохіна. Вона також поінформувала представників ЗМІ про зміни до установчих документів громадських формувань щодо неприбутковості та про нове в законодавстві у сфері реєстрації громадських формувань. В прес-конференції також взяла участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Лукіянова.

«У зв'язку зі змінами у чинному законодавстві України всім неприбутковим організаціям, у тому числі, громадським об'єднанням, організаціям роботодавців, професійним спілкам, творчим спілкам, необхідно до 01 січня 2017 року привести свої статути у відповідність до вимог Податкового кодексу України, що стосуються змісту установчих документів неприбуткових організацій»,- Зазначила Аліна Єрохіна.

Вона також підкреслила, що в зв'язку з цими вимогами, зазначеним громадським формуванням необхідно затвердити свої статути (положення) у новій редакції та подати їх на реєстрацію до Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе,7), або до місцевих центрів надання адміністративних послуг (що знаходяться у кожному районі області) чи до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Вінниця, м. Козятин, м. Гайсин, м. Томашпіль). Перелік необхідних документів, їх зразки та порядок оформлення розміщено на офіційному веб-сайті Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області - http://vinjust.gov.ua/

Аліна Єрохіна також звернула увагу на те, що адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, у тому числі змін до установчих документів, пов'язаних з приведенням їх у відповідність із законами України у строк, визначений цими законами.

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області закликає громадські формування звернутись у реєструючи органи до середини грудня 2016 року з метою якнайшвидшого та безоплатного внесення змін в установчі документи.

Гарячі лінії:

Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(0432) 68 – 33-77 – цілодобово;

Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області

(0432) 66-17-81 та 66-00-10, без вихідних.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ